Publicat 02/01/2014 15:57

La Basílica de Santa Maria del Pi cobrarà entrada per finançar les obres de restauració

Basílica de Santa Maria del Pi de Barcelona
EUROPA PRESS

Els ingressos del 2014 es destinaran a restaurar el campanar, que passa a estar obert al públic

BARCELONA, 2 gen. (EUROPA PRESS) -

La Basílica de Santa Maria del Pi de Barcelona ha posat en marxa aquest dijous un sistema de cobrament d'entrades per visitar l'església gòtica i el seu campanar, que fins ara estava tancat al públic, per finançar les obres de restauració previstes per als pròxims deu anys, valorades en un milió d'euros.

El gestor de la basílica, Manel Grau, ha explicat en roda de premsa que es tracta d'un model de gestió basat en el 'crowdfunding' --o micromecenatge--, ja que el visitant podrà saber a quina obra en concret es destina la seva aportació i "es convertirà en un mecenes".

Les obres del 2014 se centraran en la restauració i conservació del campanar, que costarà 45.000 euros; a la restauració del sostre de l'arxiu --95.000 euros-- i l'adequació del jardí interior --45.000 euros--.

La segona fase de les restauracions emmarcades en el pla director es dedicarà a la rehabilitació del Pas de Ronda de la Basílica i per a una tercera fase es planeja la restauració del sostre de l'església.

La visita lliure costa cinc euros per als adults --3,5 euros per a nens i de més de 65 anys--, el servei de guia de grups val tres euros, i la visita completa guiada, amb la pujada al campanar inclòs, costa 15 euros per als adults i deu per a nens i de més de 65 anys.

L'Ajuntament de Barcelona a través de Turisme de Barcelona, i la Generalitat amb l'Agència Catalana de Turisme s'han compromès a promocionar la visita a Santa Maria del Pi en les seves accions de comercialització de productes i experiències turístiques.

La tinenta d'alcalde d'Economia, Sònia Recasens, ha admès que el Gòtic és un barri amb molta concentració de turistes, però encara hi ha "secrets" desconeguts tant per a turistes com per als propis barcelonins, com el campanar de Santa Maria del Pi.

El conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, Felip Puig, ha celebrada que el 'micromecenatge' és positiu perquè ajuda a "enfortir el compromís" del visitant amb l'obra que visita, i ha subratllat la importància que ha tingut el campanar de Santa Maria del Pi durant la Guerra de Successió, ja que era el punt més elevat de la ciutat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés