Actualitzat 23/4/2020 15:18:48 +00:00 CET

Balcons i parades de llibres casolanes, les alternatives de la diada en confinament

David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 23 abr. (EUROPA PRESS) -

La celebració de la Diada de Sant Jordi en confinament ha propiciat fórmules imaginatives per celebrar el Dia del Llibre i la Rosa, amb balcons guarnits, lectures d'obres, recomanacions i parades casolanes de llibres.

El Sant Jordi més virtual ha portat a traslladar més que mai a les xarxes socials la festivitat amb un protagonisme especial per als balcons, jardins i l'interior de les cases amb dibuixos, roses --tant naturals com elaborades amb paper-- i llibres.

La situació de confinament també ha provocat que els nens protagonitzin moltes d'aquestes estampes i acompanyin els adults en la recomanació de llibres, les lectures i el guarniment dels balcons.

Ciutadans ha fet servir la seva creativitat per potenciar la festa i han fet parades de llibres casolanes a casa a partir del seu fons bibliogràfic domèstic.

Alguns han compartit fotografies d'aquestes parades i imatges de tota la família llegint al menjador, al balcó i a qualsevol racó de la casa, en aquest dia dedicat a les lletres.

LLOC DE LLIBRES AMB SEGURETAT

Al carrer Rogent de Barcelona, ciutadans anònims han imporvisat una parada de llibres en un banc, això sí, mantenint les mesures de seguretat que recomanen les administracions per evitar contagis.

Aquest seient públic ha comptat aquest dijous amb prop d'un centenar de llibres de vell, un pot de gel desinfectant i una cartell que diu: "Desinfecta'm abans d'endur-te'm amb tu. Bona diada!".