Actualitzat 23/4/2020 10:19:55 +00:00 CET

Els carrers de Barcelona es desperten buits en la diada de Sant Jordi més estranya

El Passeig de Gràcia de Barcelona clareja buit un dia marcat per la festivitat de Sant Jordi, que a diferència d'altres anys, aquest no es pot celebrar amb normalitat a causa de la crisi del Covid-19 i al confinament al que es veuen sotmesos els espanyols
David Zorrakino - Europa Press

Un insòlit Dia del Llibre i de la Rosa es trasllada a les xarxes socials

BARCELONA, 23 abr. (EUROPA PRESS) -

Les grans avingudes i carrers de Barcelona s'han despertat buits aquest Sant Jordi, a diferència de com passa habitualment a la ciutat el Dia del Llibre i de la Rosa, amb parades i curiosos des de primera hora.

El confinament per la crisi del coronavirus ha deixat una pintoresca estampa de carrers sense moviment, sense vianants, sense cotxes i sense parades, en un contrast especialment notable en aquesta diada que habitualment aplega milers de persones durant tot el dia.

Segons ha pogut comprovar Europa Press, han aparegut desertes zones tan emblemàtiques de la festa com la Rambla, el passeig de Gràcia, la places Catalunya i Urquinaona i l'avinguda Diagonal, sense fileres de parades ni venedors de roses.

SANT JORDI CASOLÀ

Aquest buit ha contrastat amb la quantitat de missatges que s'han compartit a les xarxes socials amb imatges de lectura, flors, i, com a novetat, estampes i 'memes' d'un Sant Jordi en confinament.

Una de les impressions més compartides entre els usuaris ha estat que es tracta d'un Sant Jordi "estrany", segons han compartit diverses anotacions a Twitter.

"Una mica estrany des de casa. Quines ganes de sortir al carrer, i comprar roses i llibres", ha expressat una internauta, mentre que un altre ha vaticinat que aquest dijous se celebra el Sant Jordi més inusual de les nostres vides.

Una altra usuària ha afegit que trobarà a faltar passejar pel centre de la ciutat durant aquesta festa plena de gent, i ha exclamat que "tot ique és un dia estrany, continua sent 23 d'abril i sempre és una data especial".

"Bon Sant Jordi! Una mica estrany aquest any però tenim la millor manera de celebrar-lo: llegint!", ha afegit una altra usuària.