Publicat 14/11/2014 22:47

Gallardón diu que li fan "fàstic" els motius de la retirada de la reforma

Gallardón :"Me da asco el porqué se retiró ley del aborto"
EUROPAPRESS

MADRID, 14 nov. (EUROPA PRESS) -

L'exministre de Justícia Alberto Ruiz Gallardón ha assegurat que li fan "fàstic" els motius que hagin pogut provocar la retirada del projecte de Llei per a la Protecció del concebut i dels drets de la dona embarassada.

"Tant me fa, no m'importa que hagi estat perquè ho hagi promogut un lobby econòmic o perquè algú hagi pogut pensar que és un benefici electoral, no té importància. Per tant, sigui això o una altra cosa, l'únic que em fa és fàstic, no m'importa", ha assenyalat.

A més, ha indicat que no hi ha ni un sol dels motius que es poden imaginar que es pogués anteposar al "deure moral de qualsevol ésser humà de defensar la vida dels seus semblants".

Així ho ha indicat durant la seva intervenció al XVI Congrés Catòlics i Vida Pública organitzat per l'Associació Catòlica de Propagandistes i la Fundació Universitària San Pablo CEU, que se celebra des d'aquest divendres fins al diumenge en el campus de Montepríncipe sota el lema 'La família sempre: desafiaments i esperances'.

Gallardón també ha declarat que aquesta cultura que defensa l'avortament com un dret ha introduït en la mentalitat d'una part molt important dels joves espanyols i europeus que l'avortament és un mètode anticonceptiu i, segons la seva opinió, s'utilitza com a mètode anticonceptiu: "Això és brutal però és així", ha remarcat.

Per explicar la "gravetat" de la vigència de la llei actual de l'avortament, Gallardón s'ha centrat en la possibilitat de les menors d'avortar sense el consentiment dels seus pares, el que considera "un atac directe a la família".

"De les reformes que vaig intentar i no vaig aconseguir, en algunes vaig aconseguir suports, en altres menys, en altres pocs. Fonamentalment, el que per a mi va constituir la causa de la meva pròpia consciència per intentar reformar la llei ha estat la consideració del legislador actual que les persones tenim diferents drets en funció que tinguem una discapacitat o no", ha apuntat.

En aquest sentit, ha subratllat que "no hi ha lloc de treball que justifiqui negar el dret a la vida" i ha recordat algunes dades sobre l'avortament a Europa com que a l'any es practiquen 1,1 milions d'interrupcions de l'embaràs i que en una hora més de 150 dones avorten, segons ha dit.

Gallardón ha explicat que la família és "una realitat natural" i que, per tant, no es pot disposar sobre la mateixa ni tampoc sobre el dret a la vida, però ha aclarit que cal recolzar-la.

En qualsevol cas, ha manifestat que "la família és feliçment indestructible" i que el matrimoni segueix i ha estat l'horitzó vital de la majoria de joves, però que són la societat i els poders públics els que posen obstacles de caràcter econòmic, social i cultural.

Alhora, ha recordat que les famílies "no poden abdicar de la seva obligació d'educar als seus fills" ni han de delegar aquesta responsabilitat a favor de poders públics ni institucions privades; també ha criticat que a Europa i a Espanya, la conciliació entre la vida familiar i laboral no és una realitat.

CULTURA "INDIVIDUALISTA"

D'altra banda, durant la inauguració del Congrés, el president de l'Associació Catòlica de Propagandistes (ACdP) i de la Fundació Sant Pau CEU, Carlos Romero Caramelo, ha destacat que la família no està passant pels seus millors moments i ha subratllat que la precarietat fiscal, l'"escassa ajuda a la dependència o la falta de polítiques de conciliació permeten entendre les dificultats que tenen els joves per construir un projecte de vida, que tenen el seu origen en "la cultura individualista".

Per la seva banda, el nunci apostòlic a Espanya, monsenyor Renzo Fratini, ha assenyalat que "urgeix comunicar la bellesa del matrimoni" perquè segueixi sent atractiu, i ha transmès la benedicció del papa Francisco als participants del Congrés i la seva invitació a "promoure els valors que fan de la família lloc de generosa acollida de la vida i transmissora i cultivadora de fe".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés