Publicat 22/01/2014 18:18

Els ginecòlegs demanen un "debat rigorós" que permeti fer una llei "estable en el temps"

MADRID, 22 gen. (EUROPA PRESS) -

La Societat Espanyola de Ginecologia i Obstetrícia (SEGO) i la Societat Espanyola de Medicina Perinatal (SEMEPE) demanen que la nova llei de l'avortament se sotmeti a un "debat rigorós" que permeti redactar una norma "estable en el temps" que "no estigui subjecta als canvis que cada opció política governant pugui promoure".

En un comunicat, aquestes entitats defensen que s'han de buscar "punts de coincidència" entre les diferents opcions existents en la interrupció voluntària de l'embaràs, per al qual exigeixen el "màxim respecte" a totes les ideologies correctament plantejades, "cuidant els principis ètics, deontològics i científics que obliguen tot el personal sanitari".

A més, han lamentat que el Govern espanyol no hagi "convocat ni consultat" cap dels membres de les seves juntes directives per a l'elaboració de l'avantprojecte.

Sobretot, segons apunten, quan es tracta d'un tema en el qual consideren que poden aportar "no només coneixements científics, sinó experiència professional" a aquest tema.

De fet, per resoldre'l el president de la SEGO, José María Lailla, s'ha dirigit als ministres de Justícia i Sanitat per oferir-los col·laboració i assessorament en l'elaboració del contingut de la norma.

D'altra banda, i davant dels diferents comentaris que s'estan abocant a l'opinió pública sobre les modificacions que haurien de fer-se de manera immediata, asseguren que no tenen previst modificar els protocols existents en termes assistencials, ni les guies pràctiques d'actuació, ni tampoc els documents de consens que ara mateix estan vigents.

"Tots han estat elaborats, consensuats i acceptats i a més formen part dels programes de control de la gestació i cribratge dels defectes congènits; demostrant la seva eficàcia i permetent entre d'altres el diagnòstic/tractament precoç de diferents defectes i anomalies fetals", asseveren en el comunicat.

D'igual manera, defensen que els esforços realitzats per al foment de l'educació en matèria de sexualitat i anticoncepció són "instruments eficaços" en la prevenció d'embarassos no desitjats.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés