Publicat 31/01/2014 14:36

Augmenten un 61% les nenes immigrants en risc de patir una mutilació genital a Espanya

Antorpologa De La UAB, Adriana Kaplan
EUROPA PRESS

Catalunya acapara el 37% de les nenes procedents de països que es porta a terme aquesta pràctica

BARCELONA, 31 gen. (EUROPA PRESS) -

La xifra de nenes immigrants menors de 15 anys amb risc de patir una mutilació genital a Espanya ha augmentat un 61% en quatre anys, segons ha revelat aquest divendres la directora de la Cátedra de Transferencia del Coneixement de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Adriana Kaplan.

El Mapa de la Mutilació Genital Femenina a Espanya 2012, elaborat per la UAB i la Fundació Wassu, destaca que a l'Estat viuen 57.251 dones procedents de països en els quals es porta a terme aquesta pràctica, un 40% més que el 2008, de les quals 61,4% són menors de 15 anys, un 61,4% més, ha informat el centre en un comunicat.

Catalunya acapara el 37% de la població femenina en risc, per davant de Madrid (13,2%) i Andalusia (10,8%), mentre que Lleida és el cinquè municipi espanyol amb més dones de les nacionalitats que practiquen mutilacions genitals femenines, sobretot de països africans.

Les dones que han patit una mutilació tenen quatre vegades més probabilitats de presentar problemes durant el part i que els seus fills neixin amb problemes de salut, cosa del que "només és conscient una minoria", ha dit Kaplan, que ha destacat la importància de la prevenció i la pedagogia.

L'estudi destaca que un 42,5% dels professionals de la salut de Gàmbia --principal país en el qual es practiquen mutilacions-- estan a favor d'aquesta pràctica i que un 47,2% té intenció de fer-se-la a les seves filles.

Aquestes dades han portat a la Fundació Wassu a signar un acord amb el Govern de Gàmbia per formar als professionals i agents de salut legitimats en el territori per conscienciar dels perills de la mutilació genital femenina.

El Mapa de la Mutilació Genital Femenina a Espanya 2012 és una actualització de les edicions de 2001, 2005 i 2009, i persegueix caracteritzar de manera demogràfica --edat i sexe-- la població en risc per planificar l'atenció i portar a terme tasques de prevenció.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés