Publicat 25/11/2014 15:01

Aprova a Lleida 28 permisos de treball per a estrangeres víctimes de violència de gènere

El Estado aprueba en Lleida 28 permisos de trabajo a víctimas de violencia
EUROPA PRESS

LLEIDA, 25 nov. (EUROPA PRESS) -

L'Oficina d'Estrangers de Lleida ha concedit aquest any, entre gener i octubre, 28 autoritzacions de residència temporal i de treball a dones víctimes de violència de gènere d'origen estranger, segons ha informat la Subdelegació del Govern central.

Aquests 28 permisos inclouen autoritzacions definitives, autoritzacions provisionals, renovacions d'autoritzacions provisionals mentre no hi ha sentència judicial i les autoritzacions a menors d'edat fills de dones víctimes de violència masclista, segons ha explicat la subdelegada del Govern central de Lleida, Inma Manso, després de participar a l'acte institucional unitari del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones celebrada a la plaça Fanalets de Sant Jaume, a Lleida.

Manso ha assegurat també que 240 dones de la província de Lleida són perceptores aquest 2014 --fins al 30 de setembre-- de la Renda Activa d'Inserció (RAI) que concedeix el Servei Estatal Públic d'Ocupació (Sepe, antic Inem), del Ministeri el 2013, les víctimes perceptores d'aquesta ajuda estatal a Lleida han estat 232.

Pel que fa al Servei Telefònic i Protecció per a les Víctimes de Violència de Gènere (Atempro), que consisteix a un dispositiu telefònic mòbil que porta la dona víctima de maltractament per poder contactar de manera immediata amb un centre d'atenció atès per personal qualificat, el nombre d'usuàries d'aquest servei a Lleida fins al passat 30 de setembre ha estat de 114.

A Catalunya la xifra s'eleva a 1.655 a Catalunya i a tot l'Estat a 10.329.

Aquest servei el presta el Ministeri de Sanitat, Afers Socials i Igualtat, ho gestiona la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i el presta Creu Roja, ha informat la Subdelegació del Govern central en un comunicat.

La Subdelegada del Govern espanyol a Lleida, Inma Manso, ha remarcat que cal conscienciar tota la societat, homes i dones, per prevenir, detectar i animar a denunciar qualsevol mena de discriminació o violència que pateixin les dones de qualsevol edat.

Mans ha insistit també, en aquest sentit, en la necessitat "d'arribar a la població més jove de dones perquè identifiquin amb sentit crític els comportaments i les actituds que poden acabar generant violència en les relacions de parella".

A l'acte, a més de Manso, han participat l'alcalde de Lleida, Àngel Ros; el delegat del Govern de la Generalitat, Ramon Farré; la diputada Josefina Bernades en representació de la Diputació provincial, i el president del consell comarcal del Segrià, Pau Cabré, a més de regidors, diputats, representants de les Forces i Cossos de Seguretat, sindicats, entitats veïnals i socials de Lleida.

Una representant de la Unió Cívica provincial de Mestresses de Casa i de la Llar (Unae de Lleida) ha llegit un manifest unitari en què s'ha destacat que "tot i tots els progressos fets els últims anys amb lleis, protocols, recursos i programes per avançar en l'eradicació de la violència cap a les dones, en la quotidianitat se segueixen vulnerant els drets fonamentals de les dones".

El manifest incideix que "cal renovar públicament el nostre compromís de sumar esforços i crear sinergies de treball de col·laboració, també amb els homes, que facin possible construir conjuntament dinàmiques innovadores per avançar en l'eradicació de la violència masclista".

L'acte, conduït per l'escriptor lleidatà Pep Coll, ha comptat amb la interpretació de tres peces de música a càrrec d'una alumna del Conservatori de Música, i ha finalitzat amb una ofrena floral al monument 'Llàgrimes per tu' per part de les principals autoritats locals i provincials.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés