Publicat 28/11/2014 14:23

Àngel Llàcer transforma 'El petit Príncep' en un musical molt tecnològic

El equpio de 'El Principito' en su presentación en Barcelona
EUROPA PRESS

BARCELONA, 28 nov. (EUROPA PRESS) -

El director Àngel Llàcer i el compositor Manu Guix han transformat en musical el clàssic d'Antoine de Saint-Exupéry, 'El petit Príncep' amb una tecnologia audiovisual dinàmica i envoltant que intenta reviure les il·lustracions.

S'estrenarà el 5 de desembre a la Sala Barts de Barcelona, en presència del nebot de l'autor francès, i podrà veure's fins a l'11 de gener.

L'obra és una versió amable d''El petit Príncep', que el dramaturg Marc Artigau ha adaptat pensant tant en nens com el públic adult, "fent equilibris" entre el format musical i el familiar, i sota la direcció de Llàcer, que ha explicat en roda de premsa que el repte ha estat el de concentrar sobre l'escenari una novel·la que té un significat variant segons el moment en què es llegeix.

La tecnologia té un paper destacable en el muntatge, incloent 'mappings' --vídeos que s'adapten a les superfícies on es projecten-- dissenyats a partir de les il·lustracions de De Saint-Exupéry, i que transportaran als diferents planetes els elements escenogràfics: dunes i un astre que es desplacen, construïts pel recent guanyador del premi Butaca a la millor escenografia, Jordi Queralt.

Les projeccions estaran sincronitzades amb la banda sonora, reforçada per uns efectes de sons en 360 graus gràcies a la tecnologia sonora pròxima al 'dolby surround' del cinema amb el qual compte l'obra, i que permetrà als espectadors "sentir com passa per sobre l'avió, per exemple", segons ha explicat el seu creador, Roc Mateu --també guardonat amb un premi Butaca, pel disseny sonor d''El caballero de Olmedo'--.

El vestidor està dissenyat per la responsable de vestir el musical infantil 'Geronimo Stilton', Blanca Ferré, completant una escena molt acolorida que fa l'espectacle apte a partir de 3 anys (o "a partir d'un i mitjà si el nen és llest", ha fet broma Llàcer).

UN MUSICAL POÈTIC

Guix ha compost unes cançons "difícils de catalogar en un gènere, a vegades s'acosten al jazz, altres al pop", deixant-se guiar per les diferents emocions que li transmetia el llibre i donant una música característica a cada personatge, respectant una coherència global i certs leitmotiv, ha descrit.

Llàcer ha explicat que han volgut fer un espectacle "en què passi alguna cosa més que el que es veu en escena", igual que ocorre en la novel·la, plena de situacions amb càrrega simbòlica i poètica, i ha afegit que van trobar en La Perla 29 una productora que tractés l'obra amb el mateix amor que volien posar ells --i, de fet, la implicació de l'equip liderat per Oriol Broggi ha portat a La Perla 29 a coproduir l'obra, juntament amb Llàcer i Guix--.

UN MISTERIÓS PROTAGONISTA

El protagonista és un jove actor de Gavà (Barcelona) amb experiència prèvia en teatre musical tot i la seva curta edat, però no han volgut revelar la seva identitat per envoltar-ho de misteri i preservar la idea que és, realment, el petit Príncep.

Estarà acompanyat per l'actriu catalana Elena Gadel, en els papers de la Rosa i de l'ajudant de l'aviador, mentre que l'actor Marc Pocielo --que durant tres anys ha encarnat a Gerónimo Stilton, una identitat que fins ara estava en secret-- donarà vida a la Guineu i el Fanaler; finalment, Xavi Duch completa el repartiment encarnant el Vanitós, el Geògraf i l'Home de negocis.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés