Publicat 05/11/2014 17:50

Agricultura i Semillas Fitó col·laboren en transferència tecnològica de farratges i blat de moro

Agricultura y Semillas Fitó colaboran en transferencia tecnológica
CONSELLERIA DE AGRICULTURA

LLEIDA, 5 nov. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i Semillas Fitó de Bellpuig (Lleida) han signat un conveni que regula la seva col·laboració en transferència tecnològica al sector agrari per millorar els cultius de farratges i blat de moro.

La millora de les recomanacions de regadiu que realitza l'Oficina del Regant integrant tot el coneixement de la plataforma Fitó és una de les iniciatives del conveni, signat aquest dimarts, ha informat aquest dimecres la Conselleria.

El director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries de la Conselleria, Domènec Vila, i el director d'Assumptes Corporatius de Semillas Fitó, Eduard Fitó, van signar el conveni a la seu que l'empresa té la finca La Casa de Barbens a Bellpuig, el centre de l'empresa on es concentra bona part de la recerca i desenvolupament en varietats de blat de moro i de farratgeres.

El conveni pretén potenciar les sinergies que es poden generar entre l'Oficina del Regant, ubicada a l'Escola Agrària de Tàrrega, i la seu de Semillas Fitó, a Bellpuig.

Aquest conveni també permetrà que els alumnes dels cicles formatius de la família agrària realitzin pràctiques en la gestió agronòmica del blat de moro i cultius farratgers, i també que els joves pagesos i el conjunt dels professionals del sector puguin conèixer de primera mà els avenços que es generin a aquest centre de recerca i desenvolupament.

Domènec Vila ha explicat que es posarà a disposició el pla de formació que impulsa la Conselleria a les 14 escoles agràries, i que cada any forma 8.000 professionals o futurs professionals.

Una altra eina per fer arribar els coneixements és el Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) de la Conselleria, en què col·laboren més de cent entitats promotores diferents i cada any té el suport dels més de 25.000 professionals que donen confiança a aquest programa, referent a nivell europeu de transferència de coneixements i de treball col·laboratiu.

Empresa i Conselleria impulsaran que es dugui a terme un curs internacional d'especialització en el cultiu del blat de moro, que es pretén que es converteixi en un referent a escala mundial i que permeti visualitzar tot el coneixement acumulat a Catalunya en aquest cultiu.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés