Actualitzat 18/02/2015 17:21

Nadal comença la temporada de terra amb un sòlid debut davant Bellucci

Rafa Nadal

MADRID, 18 Feb. (EUROPA PRESS) -

El tenista espanyol Rafa Nadal ha aconseguit el pas a la segona ronda del torneig de Rio de Janeiro, pertanyent a l'ATP de categoria 500, en derrotar el brasiler Thomaz Bellucci en dos sets (6-4 i 6-1) en una hora i mitja de partit, de manera que comença la seva temporada de terra batuda amb una victòria que pretén ratificar en la següent fase davant del seu compatriota Pablo Carreño.

Així, el balear estén la seva ratxa de 15 partits sense conèixer la derrota al Brasil on ja es va imposar en aquesta cita l'any passat i també en els tornejos de Costa do Sauipe el 2005 i Sao Paulo el 2013.

En el seu primer partit sobre argila vermella des de la conquista de París, el manacorí s'enfrontava a un rival, Thomaz Bellucci, al qual havia derrotat en els seus tres enfrontaments anteriors, dos a Roland Garros, i que no li havia aconseguit arrabassar un set.

Tot i això, el jugador local, número 64 de l'ATP, és perillós en aquest tipus de superfícies, arribant a les semifinals a Quito fa unes quantes setmanes, i també havia estat el 'botxí' de l''Armada' a la Copa Davis derrotant Pablo Andújar i Roberto Bautista en l'eliminatòria per la permanència que va fer baixar Espanya del Grup Mundial.

Per aquesta raó, Nadal no va voler problemes des del començament i va començar aconseguint el primer 'break' en un llarg cinquè joc que va haver d'aconseguir en la sisena oportunitat. Tot i això, Bellucci va tractar de refer-se a aquesta situació i va igualar el set en l'únic trencament que va patir l'espanyol en tot el partit.

La humitat i l'amenaça de pluja en aquest parcial van fer que cap dels dos jugadors se sentís còmode. Però el balear que és un especialista en l'adaptació a la pista es va refer, va dominar els intercanvis des del fons i va forçar les errades del jugador de Tiete, que va acumular un total de 31 errors no forçats en tot el partit. Nadal va fer el 'contra-break' en el novè joc per sentenciar el primer parcial amb el seu servei en blanc.

Amb el primer set a favor seu, Nadal no va baixar el pistó en la represa i va encadenar quatre jocs consecutius amb dos trencaments a favor seu. El número 3 va elevar el percentatge de punts guanyats amb el seu primer i segon servei i no va concedir cap oportunitat a l'hora de restar el segon parcial. Finalment, en el setè joc, el manacorí va tancar el partit amb servei de Bellucci.

Després d'aquesta victòria, el rival de Nadal en la següent fase serà l'espanyol Pablo Carreño, que va derrotar l'argentí Carlos Berlocq en un partit que es va decidir en el tercer set (6-3, 6-7(3) i 6-0). El balear i Pablo Carreño, número 55 del món, es mesuraran per primera vegada al circuit ATP.