Pablo Abian
REUTERS

MADRID, 7 set. (EUROPA PRESS) -

L'espanyol Pablo Abián lluitarà aquest diumenge (18.00 hora catalana) per l'or a l'Internacional de Guatemala de bàdminton davant del local Kevin Cordón, número 105 del rànquing mundial.

Per a això, l'aragonès va haver de superar les rondes de quarts de final i semifinals en la jornada de dissabte. En la primera d'aquestes va haver d'apel·lar a una èpica remuntada davant del francès Lucas Claerbout, a qui va neutralitzar un desavantatge de dos sets (7-11, 9-11, 11-3, 11-7 i 11-9), i en la segona va superar amb menys dificultat l'estatunidenc Howard Shu, cinquè cap de sèrie del torneig i número 72 del món, després de 40 minuts de partit (11-8, 11-8, 9-11 i 11-4).

La trobada de semifinals va començar amb domini estatunidenc. Howard Shu, molt combatiu a la xarxa, va arribar a una petita renda al marcador en els primers compassos. Tot i això, la tònica del partit va canviar completament. Pablo Abián va donar un pas endavant, va aconseguir neutralitzar el desavantatge per després sumar el primer set a favor seu (11-8).

L'espanyol va donar continuïtat al seu joc al començament del segon set, mostrant-se més agressiu a la xarxa, incomodant el joc del seu oponent i aconseguint així una renda important de 3-4 punts. Tot i això, una petita relaxació al tram final va permetre Shu retallar diferències al marcador tot i que no ha estat suficient per obrar la remuntada (11-8).

En el tercer set, l'estatunidenc va canviar la tàctica de joc i va endarrerir la seva posició a la pista, esperant les empreses d'Abián. Queia 2-0 al marcador i necessitava trobar solucions a curt termini. El canvi va tenir efecte ja que es va emportar el set (9-11) i va retallar diferències al marcador global (2-1).

Tot i això, les esperances de l'americà es van esfumar després d'un començament fulgurant de Pablo Abián en el quart set, que va anul·lar a la pista el seu rival i va canviar el bitllet per a la final de l'Internacional de Guatemala (11-4).

El local Kevin Cordón serà el seu rival en el partit definitiu. El jugador del Recreatiu IES La Orden ja ha derrotat en quatre de les cinc ocasions en les quals s'han enfrontat al guatemalenc. Abián s'ha mostrat content d'haver recuperat "les bones sensacions" a sefiminals. "Lluitaré amb tot per aconseguir la medalla d'or", ha afirmat.