Els blaugranes salven la crisi i li donen la volta a un partit complicat

Messi Almería Barcelona
FC BARCELONA

Suárez assisteix i el Barça remunta

MADRID, 8 nov. (EUROPA PRESS) -

El FC Barcelona ha aconseguit tornar a la sendera de la victòria (1-2) aquest dissabte a l'estadi Juegos Mediterránea, en un partit corresponent a l'onzena jornada de la Lliga BBVA, un duel contra un Almeria amb un gran plantejament que ha aguantat fins que el físic li ho ha permès.

Els blaugranes aconsegueixen tres punts importantíssims després de les derrotes al Bernabéu (3-1) i contra al Celta de Vigo (0-1). Així, el conjunt català es recupera en la baralla pel lideratge de la Lliga BBVA, a falta que Reial Madrid, València i Atlètic disputin els seus partits.

A penes tres dies després d'aconseguir la victòria a Amsterdam (0-2) contra l'Ajax, el Barça ha tornat a funcionar a espurnes i no ha estat fins a la sortida de Suárez i Neymar, fora de l'onze, quan han aconseguit posar en verdaderes dificultats el conjunt andalús, en un altre partit en el qual han disparat en sengles ocasions contra la fusta.

Sembla que Luis Enrique torna a redreçar el rumb del seu equip, tot i que no aconsegueix dissipar tots els dubtes que genera el joc dels seus pupils, així com la falta de regularitat en defensa després de vuit jornades sense encaixar gol.

LA INSISTÈNCIA HA PORTAT EL GOL.

Amb el xiulet inicial el FC Barcelona ha sortit a pel partit i abans dels deu primers minuts ja havia gaudit d'una doble ocasió a les botes de Messi. L'Almeria per part seva, ha sortit pressionant fort i amb molta intensitat, el que ha posat en problemes els de Luis Enrique a l'equador del primer temps.

El conjunt blaugrana ha començat llavors a controlar la pilota a la recerca d'espais, el que ha propiciat que Messi tingués en el seu cap el primer gol del partit, però estavellava la pilota al travesser.

Quan millor estava el Barcelona arribava el gol dels locals. Una pèrdua de Messi en la frontal de l'àrea rival, propiciava una bona contra: un passi en profunditat de Soriano a Thievy que amb la seva velocitat deixava enrere Bartra i Mascherano i batia Bravo per ras.

Després de l'intermedi, 'Lluito' ha buscat revolucionar el xoc amb l'entrada de Neymar i Luis Suárez. Tots dos molt actius però molt lluny de l'àrea, atrapats a l'entramat defensiu dels d'Almeria, que semblaven no saber contrarestar.

El Barça ha anat amb tot a per l'empat. La primera ocasió la tenia Luis Suárez que estavellava una pilota al travesser. Però seria Neymar qui empataria el partit després d'una bona jugada de l'uruguaià a 15 minuts del final. Amb els blaugranes arribant a més, Messi no semblava tenir el seu dia i estavellava una altra pilota contra la fusta.

Amb l'Almeria tancat perdent físic i intensitat, Jordi Alba, que només ha hagut d'empènyer la pilota, aconseguia el segon a set minuts del final, després d'una altra assistència de Luis Suárez. Posant l'1-2 definitiu que li dóna tres punts vitals a un Barça que ha estat més resultadista que harmoniós i intens tot i les urgències. L'Almeria per part seva segueix sense conèixer la victòria com a local.