Actualitzat 25/02/2015 18:20

Marc Gasol lidera una espectacular remuntada a Portland

Marc Gasol Serge Ibaka Memphis Grizzlies Oklahoma City Thunder

MADRID, 23 Feb. (EUROPA PRESS) -

El pivot espanyol Marc Gasol va liderar amb 21 punts l'espectacular remuntada dels Memphis Grizzlies a la seva visita a Portland (92-98), mentre que Serge Ibaka va fregar el 'triple-doble' en el contundent triomf dels Oklahoma City Thunder sobre els Denver Nuggets (119-94) i José Manuel Calderón amb prou feines va tenir incidència en una nova derrota dels New York Knicks.

Els Grizzlies van iniciar l'últim quart al Moda Center amb un desavantatge de 13 punts (77-64), però van treure a relluir el seu habitual esperit d'equip per arrodonir una remuntada que els va portar a la seva quarantena victòria de la temporada, que la va aconseguir, a més, davant un rival directe a la Conferència Oest.

"Ells tenien molt avantatge, però seguim jugant, anotant i defensant bé a l'últim quart, esgarrapant a poc a poc fins a posar-nos per davant", va analitzar després del partit Marc Gasol, que també va aportar 6 rebots, 4 assistències i 3 taps davant d'uns Blazers llastats per la baixa del seu millor home interior, LaMarcus Aldridge.

Amb tot el quintet visitant amb dobles dígits d'anotació i l'atac amb més fluïdesa, la intensitat defensiva va deixar Portland en 15 punts durant l'últim quart i l'última cistella de Gasol va encarrilar el duel a falta de 30 segons (90-94). Malgrat el bon partit de Damian Lillard (18 punts) i Nico Batum (17), Portland no va poder evitar una dolorosa derrota.

Al Chesapeake Energy Arena, els Thunder van encadenar la seva sisena victòria consecutiva per consolidar el vuitè lloc a l'Oest. Va ser un triomf balsàmic per compensar els nous problemes físics de Kevin Durant, que va passar pel quiròfan per un problema al seu peu dret i tornarà a estar de baixa durant un període indefinit.

Davant de la baixa del vigent 'MVP' de la competició, Oklahoma va utilitzar la seva fórmula habitual, basada en les grans actuacions de Russell Westbrook i Ibaka. El base va sumar 21 punts i 17 assistències, mentre que l'internacional espanyol va fregar el 'triple-doble' amb 20 punts, 8 rebots i 8 taps.

L'hispanocongolès va mostrar bona química amb el seu nou company a la 'pintura', el turc Enes Kanter, que es va apuntar un 'doble-doble' (20 punts, 12 rebots) confirmant així que l'equip va guanyar en el canvi amb Kendrick Perkins. Entre tots dos van neutralitzar Kenneth Faried (2 punts), en uns Nuggets superats en tot moment.

Finalment, els Knicks van encadenar la seva setena derrota en un partit discret de Calderón, autor de 4 punts, 2 rebots i 2 assistències en 28 minuts. Els Cavaliers van perdonar una pallissa més gran al Madison Square Garden (83-101) de la mà de Lebron James (18 punts), Kyrie Irving (18) i Kevin Love (16 i 16 rebots).