Publicat 16/06/2015 16:56

Telefònica augura que l'IoT generarà nous models de negoci i noves formes de consum

David del Val
ESADE

Creu que Europa pot superar els EUA perquè té més predisposició a invertir recursos públics

BARCELONA, 16 juny (EUROPA PRESS) -

El president i conseller delegat de Recerca i Desenvolupament de Telefònica, David del Val, ha augurat aquest dilluns que l'evolució de l'Internet de les Coses (IoT) generarà nous models de negoci i noves formes de consum.

En una conferència en la XXI trobada d'ICT i Digital Media, Del Val ha explicat que l'evolució l'IoT es basarà en la connexió d'objectes a la xarxa perquè actuïn de manera autònoma i mitjançant un remot en el món físic.

Ha assegurat que la connectivitat dels objectes permetrà diluir les fronteres entre el món físic i el digital perquè fusionarà la manera d'utilitzar les coses, i que farà que aquests tinguin "dues personalitats" perquè habilitarà l'existència dels objectes fora d'ells.

També ha destacat que l'IoT pot eliminar les "friccions" en el comerç amb noves maneres d'adquirir productes, i amb el manteniment preventiu que els sensors permeten aplicar en diversos elements tecnològics.

Del Val ha posat com a exemple una impressora que avisa quan queda poca tinta i que et permet comprar cartutxos prement un botó a l'objecte, i una nevera que incorpora un botó per demanar una pizza a domicili de manera automàtica.

Ha definit aquest tipus de models de negoci com Bcommerce (Botton Commerce) i Bservices, i ha afegit el Bsupport (pitja i vinc) per sol·licitar atenció personalitzada en botigues i tràmits si el consumidor ho necessita.

"HI HA VIDA DESPRÉS DE L''SMARTPHONE'"

Del Val ha assegurat que l'IoT demostra que "hi ha vida després de l''smartphone'", i ha explicat que aquesta nova aplicació d'Internet obre la porta a nous serveis en els quals el distribuïdor perdrà protagonisme, ha pronosticat.

Alhora, ha assenyalat que, perquè sigui possible connectar 20.000 milions d'objectes al món, cal reduir els costos de les tecnologies i que s'estandarditzi un sistema perquè l'aplicació sigui global.

Ha celebrat que a Europa s'hagi optat per la plataforma Fiware per implantar la connectivitat dels objectes, i ha augurat que en el sector de l'IoT, la UE pot superar els Estats Units, perquè és un procés que necessitarà una quantitat important de recursos públics perquè arribi a tots els sectors, un aspecte en què considera que els europeus estan més predisposats.

Ha instat a treballar per abaratir el preu dels sensors i les tecnologies necessàries, i ha afegit que les empreses tradicionals no han de preocupar-se per donar connectivitat als objectes que fabriquen --això ho faran les empreses de telecomunicació--, sinó a pensar en els seus usos potencials.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés