Publicat 01/12/2014 17:37

El substitut de Pigem al CGPJ està imputat per falsedat documental

Álvarez-Buylla està acusat de modificar diversos articles de l'Estatut del Col·legi de Procuradors de Madrid

MADRID, 1 des. (EUROPA PRESS) -

El candidat a substituir la dimissionària vocal del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) Mercè Pigem, Antonio Álvarez-Buylla, està sent investigat per un possible delicte de falsedat documental per alterar presumptament els estatuts del Col·legi de Procuradors de Madrid.

El degà dels procuradors de Madrid, Álvarez-Buylla Ballesteros, de tendència conservadora i del qual es deia que era el candidat a vocal de l'exministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, és el primer substitut a ocupar la plaça que ha deixat vacant Pigem, que ha dimitit després de ser sorpresa a la frontera d'Andorra amb 9.500 euros.

El Jutjat d'Instrucció número 30 de Madrid ha obert una causa contra ell i el secretari del Col·legi de Procuradors, Ramiro Reynolds, després que l'Audiència Provincial de Madrid li ho ordenés en estimar la querella presentada per l'Associació per a la Defensa del Procurador.

Álvarez-Buylla va negar haver falsejat els estatuts i la secretària del Consell va reconèixer que havia comès un error administratiu, durant la seva declaració davant del jutjat, que va remetre la setmana passada les actuacions a l'Audiència Provincial de Madrid.

ASSOCIACIÓ PER A LA DEFENSA DEL PROCURADOR

L'Associació per a la Defensa del Procurador es va querellar contra Álvarez-Buylla i Reynolds per haver modificat tres articles del projecte d'estatuts del Col·legi, quan ja havia estat aprovat per la Junta General Extraordinària del 15 de juliol del 2010.

En concret, els va acusar de suprimir l'article 8, sobre les quotes d'incorporació dels col·legiats, i el 39, relatiu al secret de deliberacions de la Junta.

A més, va afirmar que es va alterar l'article 64.1, en el seu apartat c, per introduir una addició: "Haurà de respondre al principi de capacitat econòmica i es meritarà en cada procediment i instància que intervingui el professional".

Aquesta modificació hauria permès al Col·legi de Procuradors de Madrid obtenir 16 milions d'euros des del 2010, segons ha explicat a Europa Press l'associació querellant, que ha presentat una ampliació de querella per la possible modificació de l'Estatut del 2007.

El projecte d'Estatut, que incloïa aquesta "alteració", va ser enviat per a la seva inscripció al Registre de Col·legis Professionals de la Comunitat de Madrid i per a la seva publicació al Butlletí Oficial autonòmic.

El gener del 2013, el Tribunal Superior de Justícia de Madrid va anul·lar l'Estatut Professional en entendre que la suposada modificació "mancaria d'efecte jurídic".

L'Audiència de Madrid ha considerat en una sentència, a la qual ha tingut accés Europa Press, que els fets revesteixen caràcters d'un delicte de falsedat en document públic i "estaríem en un cas de temptativa idònia punible".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés