Actualitzat 11/9/2019 10:39:35 +00:00 CET

Sánchez promet que treballa perquè la Diada arribi a ser "la festa de tots els catalans"

- Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 11 Set. (EUROPA PRESS) -

El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, ha assegurat que el seu executiu i el PSOE treballen i seguiran fent-ho perquè "aviat" arribi el dia en el qual la Diada a Catalunya --territori que els espanyols estimen i reconeixen, ha dit-- es converteixi en la festa de tots els catalans i catalanes".

Així s'ha pronunciat en la seva estrena en el nou curs parlamentari, amb motiu del Ple en el qual explica la participació d'Espanya en les últimes cimeres europees sobre el Brexit i se sotmet al control de l'oposició.

Abans d'entrar en matèria, Sánchez ha llançat diversos missatges dirigits a determinats col·lectius, entre ells als catalans, en el dia de la festa autonòmica, convertida en els últims anys en una jornada de reivindicació independentista.

Però el cap de l'executiu també ha volgut emetre un missatge feminista, reclamant que els socialistes volen les dones "lliures i vives" i ratificant el seu compromís per combatre la "xacra" que representa la violència masclista, que deixa ja 40 dones assassinades en el que va de 2019.

També s'ha solidaritzat amb els espanyols afectats pels incendis de l'estiu i ha elogiat la tasca dels bombers i cossos de seguretat que lluiten contra el foc, en ocasions jugant-se la vida. Sánchez ha fet un esment especial als damnificats per l'incendi de Gran Canària, la 'zona zero' de la qual va sobrevolar l'agost passat.