Actualitzat 11/9/2019 10:30:34 +00:00 CET

Iglesias ofereix a Sánchez un acord de coalició a partir de les propostes del mes de juliol

- Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 11 Set. (EUROPA PRESS) -

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha tornat a "allargar la mà" aquest dimecres al líder socialista, Pedro Sánchez, per aconseguir un acord que permeti una coalició i li proposa partir de les propostes del mes de juliol. "És preferible sempre un govern de coalició abans que repetir eleccions", ha indicat.

Durant el ple al Congrés, en el qual Sánchez ha parlat sobre els últims consells europeus, Iglesias ha proposat que sobre la base de les propostes dels dos partits del mes de juliol s'asseguin a negociar, i recorda que tot i que "no serà satisfactori" per cap de les dues formacions, "guanyaria la ciutadania espanyola".

"Li torno a allargar la mà, li proposo que sobre la base d'aquestes dues propostes del juliol ens asseguem a negociar, no serà satisfactori per a cap dels dos partits", ha apuntat, i ha recordat que el seu grup ha cedit en les seves posicions inicials, ha acceptat el veto a la seva persona i ha assumit que no tindrien la proporcionalitat que li correspondria pel nombre de vots.

La proposta socialista a la qual es refereix és a una vicepresidència social per a Irene Montero i els ministeris de Sanitat, Igualtat i Habitatge. Al juliol, Iglesias va sumar-hi que li cedissin la gestió de les polítiques actives d'ocupació.

Per això, s'ha adreçat directament a Sánchez per asseverar que si des del PSOE és evident que no volen un govern de coalició, si hi ha acord "encara que no sigui satisfactori", hi guanyaria la ciutadania espanyola i "es podria recuperar l'esperança d'un govern decent".