Actualitzat 02/10/2014 12:41

Rajoy: "Espanya és una nació plural i diversa que mai renunciarà" a això

Rajoy sobre paro: "Ha sido el mejor septiembre desde 2007"
EUROPAPRESS

Exposa les dades de la recuperació davant empresaris de multinacionals llatinoamericanes, als quals anima a establir-se a Espanya

MADRID, 2 oct. (EUROPA PRESS) -

El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ha assegurat davant empresaris espanyols i llatinoamericans reunits a Madrid que "Espanya és una nació plural i diversa que mai renunciarà a aquesta relació d'integració i fortalesa".

Així ho ha dit al concloure la seva intervenció davant de la XXV Assemblea Plenària del Consell Empresarial de l'Amèrica Llatina, una xarxa de presidents i propietaris d'empreses que serveix per teixir contactes a la recerca d'aliances empresarials i que compta des de fa poc més d'un any amb uns 70 socis procedents de la Península Ibèrica, entre els quals hi ha els presidents de FCC Serveis Ciutadans, Esther Alcocer Koplowitz i Freixenet, Josep Lluís Bonet.

Rajoy ha exposat que el món "camina inevitablement" cap a una major convergència i integració, cosa que tant Espanya com la UE donen suport de manera decidida, ha recordat.

Per això, el president ha animat les grans empreses llatinoamericanes que s'estableixin a Espanya, situant aquí la seva "plataforma per a la seva expansió" cap a altres regions, sobretot cap a Europa i Africa.

El president ha explicat als empresaris els resultats que estan donant les reformes que el seu Executiu ha posat en marxa en els últims tres anys i que han assegut les bases per a un "creixement sòlid en el futur", han permès recuperar la confiança dels inversors i consolidar un "profund canvi de tendència al mercat laboral", que ha deixat de destruir feina.

Sense amagar que encara "queda molt a fer" per millorar la situació de la feina a Espanya, Rajoy ha subratllat que el seu Govern treballa "cada dia" per crear un marc favorable per a les empreses, doncs són les que creen ocupació.

Però sobretot, ha posat èmfasi que si fa tres anys havia qui no creia que Espanya pogués sortir de la seva situació sense abandonar l'euro o sense demanar un rescat, el temps ha demostrat que sí era possible sortir de la crisi d'una altra manera.

ELS AVANTATGES D'ESPANYA

Davant l'opció que les multinacionals estableixin la seva base d'operacions per Europa en un altre país de la UE, Rajoy ha posat en valor la "relació estratègica" que Espanya manté amb Amèrica Llatina, regió amb la qual comparteix "història, valors i cultura".

I ha apostat perquè aquesta relació sigui cada vegada "més simètrica", més d'igual a igual.

De fet, el president ha subratllat que Amèrica Llatina viu un moment positiu tot i la crisi, "segueix creixent" i treballant per la pau i per un repartiment "més equitatiu" de la riquesa.

A més, els països de la regió tenen actualment unes institucions "més fortes", i això, ha dit, és "igual de determinant que el canvi tecnològic" per afavorir el creixement econòmic i construir unes societats "més pròsperes".

Rajoy també ha posat en valor l'aposta que les empreses espanyoles han fet a Amèrica Llatina, on han contribuït a crear 600.000 llocs de treball, i on tenen "vocació de permanència". Però també ha recordat com Espanya ha liderat els esforços perquè la UE subscrivís acords d'associació amb Mèxic i Xile, primer, i els últims anys amb Centreamèrica, el Perú, i Colòmbia, als quals aquest any s'ha unit l'Equador.

En aquest sentit, Rajoy ha advocat per començar a explorar "solucions imaginatives" per avançar en un acord d'associació entre la UE amb els països del Mercosur (Argentina, Brasil, Paraguai, Uruguai i Veneçuela), si no és possible amb l'organització en el seu conjunt, amb aquelles nacions que així ho vulguin.

El cap de l'Executiu ha fet una menció especial a l'Aliança del Pacífic, l'organització que van crear el 2011 Mèxic, Colòmbia, Xile i el Perú i que ha descrit com el moviment d'integració "més atractiu de tots els qui es desenvolupen en el món".

De fet, Espanya ha estat el primer país que va obtenir l'estatus de país observador de l'organització, que té ja 32 països observadors.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés