Publicat 21/05/2019 18:54

Ona Therapeutics tanca una ronda d'1,5 milions per desenvolupar un medicament antimetastàsic

Ona Therapeutics tanca una ronda d'1,5 milions per desenvolupar un medicament antimetastásico
EUROPA PRESS

Preveu aconseguir un finanament de 20 milions d'euros

BARCELONA, 21 maig (EUROPA PRESS) -

L'empresa emergent Ona Therapeutics ha tancat una ronda de finanament llavor d'1,5 milions d'euros per al desenvolupament d'un medicament per al tractament del cncer metastsic, en una inversió aportada íntegrament pel fons d'inversions en innovació de salut Sabadell Asabys.

En roda de premsa aquest dimarts, la scia fundadora d'Asabys Partners, Clara Camps, ha explicat que l'empresa ha estat creada per quatre socis: l'Institut de Recerca Biomdica de Barcelona (IRB Barcelona), la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avanats (Icrea) i els investigadors Salvador Aznar-Benitah i Valerie Vanhooren, que també han participat en la presentació.

Al finanament inicial se sumaran altres recursos en negociació amb fons locals i internacionals, fins a tancar una Ronda A que es preveu que arribi a 20 milions d'euros, en la qual també hi participar Sabadell Asabys.

Aznar-Benitah ha explicat que el medicament que volen desenvolupar és per "prevenir noves metstasis i reduir el creixement de les ja generades" i que es va iniciar amb un estudi per identificar les cllules que s'encarreguen de la metstasi.

El nou medicament sorgeix dels resultats inicials que demostren que el bloqueig de les rutes que permeten el metabolisme dels greixos en models animals de cncer inhibeix les cllules formades de metstasis, i en prevé la seva formació i és potencialment capa d'eliminar l'existent.

TIPUS DE CNCER

L'investigador ha concretat que ja han comprovat el funcionament d'aquesta terpia en casos de cncer oral, de mama, melanoma i d'ovari i "la llista est creixent cada vegada més".

Han demostrat els efectes del nou medicament mitjanant el trasplantament de cllules de pacients amb cncer en ratolins, que desenvolupen el tumor d'una manera similar, en una collaboració amb l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona.

La investigadora Vanhooren aportar al projecte la seva experincia prvia en el desenvolupament d'anticossos monoclonals: "Volem traduir els resultats obtinguts en models animals a un medicament biolgic que sigui efica en el tractament d'un ampli rang de cncers".

Ha assegurat que es tracta d'un medicament biolgic, un antics que té menys efectes secundaris, i ha concretat que no es tracta d'immunoterpia, perqu no involucra el sistema immune del pacient.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés