Publicat 10/05/2015 11:35

Una moneda va prendre l'Ajuntament de Sant Jaume de Frontanyà a ERC

Iglesia de Sant Jaume de Frontanyà
AYUNTAMIENTO DE SANT JAUME DE FRONTANYÀ

Fa quatre anys els republicans es van jugar a sorts amb CiU qui entrava al consistori

BARCELONA, 10 maig (EUROPA PRESS) -

Sant Jaume de Frontanyà (Barcelona) és, a més del poble més petit de Catalunya amb només 24 habitants, un dels comptes pendents d'ERC en aquestes municipals, en què recuperarà l'alcaldia del poble després que una moneda a l'aire els deixés fora del consistori el 2011.

Els fets es remunten al 22 de maig de 2011, quan un empat a vuit vots entre els candidats de CiU i ERC --que per més inri són marit i muller-- va forçar un desempat poc ortodox però efectiu: moneda a l'aire i el candidat republicà Ramon Vilalta fora de l'ajuntament i la seva dona, a dins.

Veïns del municipi consultats per Europa Press expliquen que el matrimoni va superar sense problemes aquest contratemps, i que quatre anys més tard segueixen feliçment casats: "S'estimen molt, porten molts anys junts".

Ramon Vilalta havia estat a més l'alcalde fins aleshores, per la qual cosa ERC no només perdia l'ajuntament d'aquest simbòlic municipi, sinó que es quedava fora de l'ajuntament pels capritxos de la fortuna, executada en aquest cas per un membre de la Junta Electoral de Berga, encarregat de llançar la moneda.

El duel entre Vilalta i la seva dona era pel tercer regidor, ja que la victòria en aquelles eleccions va ser --per un sol vot-- per a Rubén LLadós i Ivet Moncusí, un altre matrimoni que es va presentar en aquest cas sota les sigles de Progrés Municipal, candidatura associada al PSC.

SENSE OPOSICIÓ

En aquesta ocasió Vilalta i la seva dona no es presenten a les eleccions, per la qual cosa Lladós i Moncusí tenen assegurat el pròxim mandat --la seva única rival és una candidata del PP, que ningú al poble coneix--, tot i que en aquest cas no concorren sota les sigles socialistes, sinó sota les d'ERC.

"El moment polític del país ho ha canviat tot. La deriva socialista de ser federalistes no porta enlloc", explica Lladós a Europa Press per justificar el canvi de sigles, una decisió que tornarà a ERC l'alcaldia de l'ajuntament que va perdre el 2007.

El fet que només concorrin tres candidats --i que un no sigui del poble-- garanteix que el resultat no serà tan ajustat, per la qual cosa no s'esperen monedes a l'aire i Lladós no haurà de patir per continuar amb les seves tasques al capdavant del consistori, entre les quals, explica, hi ha segar la gespa, tirar les escombraries i recollir el correu.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés