Publicat 13/02/2015 13:47

La llei electoral catalana suprimirà la figura de l'interventor

Pleno del Parlament de Catalunya
EUROPA PRESS

Els grups deixen per divendres vinent el debat sobre el sistema

BARCELONA, 13 febr. (EUROPA PRESS) -

Els partits catalans han acordat aquest divendres que la llei electoral catalana en què treballen en ponència conjunta suprimeixi la figura de l'interventor, deixant només com a representants dels partits en els col·legis electorals els apoderats.

Aquesta ha estat una de les principals novetats de la reunió de la ponència que s'ha celebrat aquest divendres i que, segons fonts parlamentàries, ha avançat en el debat fins a l'article 32 de la norma, deixant per la setmana que ve la discussió sobre el sistema electoral.

Aquest ha estat tradicionalment el principal escull per tirar endavant una llei que els grups porten tres legislatures intentant tirar endavant i el seu últim intent --l'actual ponència-- que farà aquest dissabte dos anys que es va posar en marxa.

La previsió dels grups és que en la pròxima reunió tots arribin amb una proposta definida de sistema electoral, de manera que es pugui observar la possibilitat d'acostar posicions i aconseguir el consens necessari per sumar els 90 diputats que requereix la llei.

En cas de no aconseguir llimar les diferències sobre el sistema, els grups es conserven l'opció de desenvolupar al marge la llei de l'administració electoral, que permetria regular aspectes dels processos electorals sense entrar a com es realitza la distribució d'escons.

Aquesta opció de desenvolupar només una part de la llei és vista amb bons ulls per CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP, tot i que els faltarien tres diputats per arribar a la majoria de dos terços i, segons diverses fonts, no es descarta l'opció d'intentar aconseguir els suports que falten entre diputats del PSC disposats a desmarcar-se del seu grup.

SINDICATURA ELECTORAL

Un altre dels aspectes que s'han abordat a la reunió d'aquest divendres ha estat la composició d'una futura sindicatura electoral, però encara no s'ha tancat un acord sobre si estarà formada per sis o set membres --entre magistrats i experts--.

Sobre el que sí hi ha acord és que hi hagi majoria de magistrats i que el president sigui un d'ells, de manera que en el cas que la sindicatura tingués set membres quatre serien magistrats i tres experts, mentre que si tingués sis, el president tindria vot de qualitat per decantar la majoria.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés