Actualitzat 01/10/2014 16:54

De Guindos no preveu una Catalunya independent doncs ho veu "no raonable"

El ministro de Economía y Competitividad, Luis de Guindos, en el Foro Joly
EUROPA PRESS

SEVILLA, 1 oct. (EUROPA PRESS) -

El ministre d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, ha assegurat que no preveu l'escenari d'una Catalunya independent i separada d'Espanya, cosa que "no és ni racional ni raonable".

En un dinar organitzat pel Fòrum Joly a Sevilla, Guindos ha insistit en la idea de "junts som més forts" i confia que la veritat s'acabarà imposant.

El ministre ha indicat que l'anunci de la consulta sobiranista de Catalunya "no ha tingut impacte en l'evolució econòmica".

Ha indicat que "els mercats de capitals i els inversors funcionen amb escenaris realistes i racionals, en aquest cas, l'escenari que Catalunya sempre ha format part d'Espanya".

Segons la seva opinió, això "és el millor per al conjunt d'Espanya i de Catalunya", després del que ha apuntat que "no conec inversors ni ningú que consideri que la independència sigui una alternativa ni racional ni real ni viable, aquest és l'entorn en el qual estem".

"La secessió no es recull com a hipòtesi raonable perquè no ho és; estem molt millor junts, som més forts junts i fem front a la crisi molt millor junts", ha asseverat el ministre, qui ha postil·lat que "la veritat sempre s'acabarà imposant".

De Guindos ha assegurat que amb vistes als comptes de l'Estat, ell "no dic que sigui viable o no ho sigui, simplement no preveig aquest escenari, perquè els plantejaments no són racionals ni raonables".

"Junts som molts però forts, qui es cregui que existeix una mínima possibilitat a través de la divisió de trobar avantatges s'equivoca", ha afegit el ministre.

Ha asseverat que Espanya "ha sortit endavant, és un gran país amb capacitat per tirar endavant tot i els nostres errors, i si haguéssim estat dividits no haguéssim aconseguit això".

D'altra banda, preguntat per l'estructura de l'Estat autonòmic, el ministre considera que Espanya "és un Estat descentralitzat i és un dels països més descentralitzats del món i això té molts avantatges positius".

Tot i això, ha reconegut que "a vegades es troba a faltar un plantejament de més coordinació, això és, que la presa de decisions conjunta entre administracions central i autonòmiques sigui més simple i més fàcil".

Per aquesta raó, considera que l'Estat de les autonomies "ha funcionat bé, independentment d'algunes èpoques", i ha apuntat que el dèficit de les comunitats autònomes "està controlat".

"Ha funcionat la disciplina pressupostària, en algunes més i en altres menys", ha afegit.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés