Actualitzat 15/04/2020 13:04

De Guindos defensa una renda mínima, però d'emergència i temporal

El  vicepresident del Banc Central Europeu, Luis de Guindos, en una imatge d'arxiu.
María José López - Europa Press - Archivo

MADRID, 15 abr. (EUROPA PRESS) -

El vicepresident del Banc Central Europeu (BCE), Luis de Guindos, ha defensat aquest dimecres que és important que mentre duri la crisi sanitria que ha provocat el nou coronavirus hi hagi una renda mínima, per "d'emergncia i clarament temporal".

El ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivá, va anunciar l'aprovació d'una renda mínima de carcter estructural i no veu gaire clar establir, com defensa el vicepresident Pablo Iglesias, un ingrés "pont" fins que hi hagi la renda mínima definitiva.

De Guindos, en una entrevista a Onda Cero que ha recollit Europa Press, ha evitat entrar en "qüestions polítiques", tot i que ha defensat bastir un "pont" per superar les circumstncies excepcionals de la crisi amb una renda mínima "d'emergncia i clarament temporal" perqu ningú no es quedi sense ingressos.

De Guindos ha apuntat que aquesta crisi no és com la del 2008 perqu no prové del sistema bancari ni del sector immobiliari, per la qual cosa ha assegurat que d'aquí uns mesos l'economia comenar a rebotar i que per recuperar l'activitat ha de sobreviure el nombre més gran d'empreses possible.

No obstant aix, ha considerat que la desocupació és el principal problema d'Espanya, perqu actualment compta amb una taxa del 14%, i ha afirmat que el més important és que els sistemes de benestar social funcionin: pensions, prestació d'atur i renda mínima temporal.

Respecte a les previsions que ha fet l'FMI, ha dit que es deuen a la "forta caiguda" que es percep el segon trimestre a causa del confinament, tot i que estableix que aix ser "un xoc temporal" i que el principal avantatge és que l'economia anir rebotant a mesura que se superi la pandmia.

En aquest sentit, ha indicat que la caiguda del PIB del 8% que pronostica l'FMI és el mateix descens que va registrar l'economia espanyola entre el 2008 i 2013 per ara concentrat en dos trimestres.

"Fins fa poc, l'economia espanyola creixia per sobre de la zona euro i tenia una estructura productiva competitiva, motiu pel qual és positiu i important que ho mantinguem perqu d'aquí tres o quatre mesos és probable que comencem a rebotar", ha subratllat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés