Actualitzat 12/5/2020 7:27:00 +00:00 CET

El Govern central prorroga fins el 24 de maig els controls a les fronteres interiors

La Policia Nacional durant un control de mobilitat a Pamplona (Navarra/Espanya) 8 de maig del 2020.
Eduardo Sanz / Europa Press

MADRID, 12 maig (EUROPA PRESS) -

El Govern central ha prorrogat fins el 24 de maig els controls a les fronteres interiors aèries i marítimes per assegurar el procés de desescalada i contenir la pandèmia, segons consta en una ordre signada pel ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, i que ha publicat aquest dimarts el BOE.

El Govern espanyol argumenta que l'evolució de la crisi sanitària i la durada previsible del procés de desescalada continua requerint que les mesures restrictives vigents en territori espanyol s'acompanyin d'altres proporcionals a les fronteres interiors.

Des que aquests controls van entrar en vigor el passat 17 de març, només es permet accedir al país als ciutadans espanyols, persones residents a Espanya, treballadors transfronterers i als qui acreditin, documentalment, causes de força major o situació de necessitat.

La restricció no s'aplica al transport de mercaderies per assegurar la continuïtat de l'activitat econòmica i de preservar la cadena de proveïment. Tampoc no afecta el personal estranger acreditat membre de les missions diplomàtiques, oficines consulars i organismes internacionals situats a Espanya.

Contador