Publicat 22/8/2019 14:09:10 +02:00CET

El Govern central avança que Espanya acollirà 15 migrants de l'Open Arms

20 August 2019, Italy, Lampedusa: A woman evacuated by the Guàrdia Costeria for a medical emergency at the port of Lampedusa from the ship "Open Arms" of aid organisation Proactiva Open Arms. Migrants llauri jumping out of desperation from the rescue boat
Friedrich Bungert/-/dpa

MADRID, 22 ago. (EUROPA PRESS) -

La vicepresidenta del Govern espanyol en funcions, Carmen Calvo, ha indicat que Espanya acollirà 15 migrants del buc humanitari Open Arms, segons el repartiment que es va fer inicialment en el qual hi havia Romania.

"En principi, el repartiment que vam fer, que incloïa Romania, eren 15, suposem que aquest serà el repartiment que es mantindrà", ha precisat Calvo en declaracions als mitjans en el marc de la seva visita aquest dijous 22 d'agost a un centre d'acolliment humanitari per a dones africanes i els seus fills a Còrdova.

El passat 15 d'agost, sis països de la Unió Europea es van oferir per acollir els migrants rescatats al Mediterrani pel buc de l'ONG Proactiva Open Arms. Entre ells, hi havia Portugal, Espanya, França, Alemanya, Luxemburg i Romania. Tanmateix, posteriorment, es va eliminar Romania de la llista perquè amb els altres cinc països ja es cobrien les necessitats.

MÉS SEGUR I MÉS FÀCIL EL TRASLLAT AMB VAIXELL

A més, Calvo ha defensat que recollir els migrants en el buc de l'Armada espanyola és "molt més segur i molt més fàcil" que haver-ho fet en un avió.

"Ha estat la logística del Ministeri de Defensa qui des del primer moment va dir que era molt més segur el trasllat per mar que per aire. És molt més segur i molt més fàcil per a les nostres forces armades aquesta opció que hem deixat que valoressin tècnicament els militars", ha explicat.