Publicat 19/11/2014 17:07

Telefónica destina 15 milions a una plataforma per impulsar les ciutats intel·ligents

El pte.De Telefónica España, Luis Miguel Gil Pérez
EUROPA PRESS

L'HOSPITALET DE LLOBREGAT (BARCELONA), 19 nov. (EUROPA PRESS) -

El president de Telefónica Espanya, Luis Miguel Gil Pérez, ha presentat aquest dimecres la plataforma Smart Cities de Telefònica, amb la qual vol liderar el desenvolupament de les ciutats intel·ligents com "abanderat digital", i en què ha invertit 15 milions d'euros, a part del desplegament d'infraestructura de xarxes necessari per aplicar qualsevol projecte basat en la tecnologia.

En una roda de premsa amb motiu del Smart City Expo World Congress que se celebra aquests dies al recinte Gran Via de Fira de Barcelona a L'Hospitalet de Llobregat, ha explicat que es tracta d'una única plataforma per controlar totes les aplicacions de les ciutats intel·ligents, adaptada a l'estàndard 'fi-ware' per permetre la seva evolució i desenvolupament futur, oberta per poder compartir experiències i solucions, i amb dades disponibles perquè qualsevol desenvolupador pugui fer la seva aportació.

Així, és totalment escalable i adaptable, de manera que cada administració, sigui de la mida que sigui --fins i tot a l'àmbit rural, no sol urbà--, pot elegir quines aplicacions incorporar --totes o una part de les quals ofereix Telefònica-- i personalitzar-les per a les seves necessitats.

Ha afirmat que Espanya és líder a Europa en ciutats intel·ligents "i és una cosa del que cal estar orgullosos", tot i que hi ha molt recorregut de futur a través de l'ús de solucions digitals per millorar la gestió de les urbs, per la qual cosa Telefónica ha escollit el lema 'Una ciutat, centenars de possibilitats'.

S'ha mostrat convençut que la tecnologia farà que la vida i el país sigui millor, i si es vol que les ciutats ofereixin serveis útils i eficients "inevitablement" cal parlar d'informació i de l'internet de les coses perquè els objectes es comuniquin, per exemple, per detectar places d'aparcament lliures o contenidors d'escombraries plens.

Ha afegit que el tractament intel·ligent de les dades és clau perquè tingui valor per als ciutadans, i que la ciutat intel·ligent és una realitat, una evolució, un desenvolupament i una innovació, i cal per millorar la vida de les persones: "Nosaltres volem ser el cervell de tots aquests nexes de connexió".

Telefònica està desenvolupant projectes de ciutats intel·ligents a Barcelona, Logronyo, Màlaga, Santander, Sevilla, València i Saragossa, i també prova el pagament amb el mòbil a través de NFC en transports del Consorci de Transports d'Astúries, entre d'altres casos.

Van des dels àmbits del transport i l'energia als de sanitat i atenció al ciutadà, passant per l'ús de dades de comportament de residents i turistes --mantenint l'anonimat-- per donar resposta a les seves preferències.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés