Publicat 16/12/2015 14:36

EnComúPodem defensa crear una banca pública amb l'ICO, Bankia i Mare Nostrum

Domènech advoca perquè considera "qüestió d'Estat" la violència de gènere

BARCELONA, 16 des. (EUROPA PRESS) -

El candidat d'EnComúPodem a les eleccions generals, Xavier Domènech, ha defensat crear una banca pública perquè existeixen els "instruments financers" per fer-ho, com l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) i les entitats financeres rescatades Bankia i Banc Mare Nostrum.

En una roda de premsa aquest dimecres al Col·legi de Periodistes de Catalunya, ha plantejat que aquesta banca pública garanteixi el crèdit al teixit productiu --i no a l'especulatiu--, a les pimes, als autònoms i les cooperatives, i a l'economia social.

La banca pública és una de les "grans línies d'aplicació immediata" de la coalició --Podem, ICV, EUiA, Equo, BComú--, juntament amb el rescat ciutadà: renda garantida de 675 euros, garantir els subministraments a víctimes de la pobresa energètica, i dret a l'habitatge.

INVERSIÓ CONTRA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Creu que la violència de gènere ha de ser una "qüestió d'Estat", pel que ha apostat per recuperar el 24% de la inversió retallada en aquest àmbit i augmentar el pressupost.

També defensa revisar la llei de violència de gènere perquè les violències masclistes es tinguin en compte en el conjunt de la societat, i a més equiparar permisos de paternitat i maternitat.

POBRESA ENERGÈTICA

Domènech ha apostat pel principi de precaució que permeti que, abans de tallar un subministrament, es demostri si s'està en disposició de poder pagar: "Les empreses subministradores vénen de privatitzacions, i és una responsabilitat social de la qual no es poden desfer".

Sobre habitatge, subscriu les propostes de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH): la dació en pagament amb efectes retroactius perquè es cancel·li el deute, la supressió del desnonament exprés, i crear un fons de pisos socials, a més de promoure una Llei de Garantia Social.

Un altre eix és impulsar el treball de qualitat i els salaris dignes amb la derogació de les dues últimes reformes laborals que "no han generat ocupació i sí precarietat"; augmentar el salari mínim a 1.000 euros, i aplicar la mateixa ràtio a la pensió mínima contributiva i introduir clàusules de revisió salarial en funció de l'IPC.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés