Publicat 10/10/2014 19:18

Sánchez Barcoj va arribar a treure 10.000 euros de cop en efectiu amb la seva targeta opaca

Bankia
EUROPA PRESS

L'exdirector general també va usar la targeta per a despeses petites de ferreteria, discoteques, supermercat i a la fruiteria dels famosos

MADRID, 10 oct. (EUROPA PRESS) -

L'exdirector general de Caja Madrid Ildefonso Sánchez Barcoj va disposar en efectiu de bona part dels 484.192,42 euros que van ser carregats a la seva targeta opaca entre el 2003 i 2010, més de 135.000 euros que, la majoria de vegades, va treure per la finestreta, segons la documentació bancària que analitza el jutge Fernando Andreu en una peça separada del "cas Bankia" a la qual ha tingut accés Europa Press. Va arribar a treure de cop 10.000 euros el 18 de desembre del 2007.

La majoria de les disposicions en efectiu de Sánchez Barcoj, imputat en el "cas Bankia", són de 300 o 600 euros sota el concepte "disposició d'efectiu oficina" i es produeixen amb molt pocs dies de diferència, mentre que els reintegraments al caixer són molt pocs. Tot i això, els extractes reflecteixen alguns pics com la disposició pel directiu de 7.200 euros el juliol del 2005 i els 10.000 euros abans esmentats.

L'extracte del compte vinculat a la targeta opaca de Sánchez Barcoj reflecteix també el seu ús en despeses molt petites en ferreteries o grans magatzems com el Corte Inglés. En aquests centres les despeses anaven des dels poc més de tres euros fins als 3.356 euros gastats en una ocasió al supermercat.

CLIENT FIX DEL HONKY TONK

Altres, tot i ser molt petites, són despeses gairebé fixes totes les setmanes, com les realitzades en l'anomenada "fruiteria dels famosos", ubicada a la Milla d'Or madrilenya i que s'anuncia com a proveïdora de la Casa Real o en el popular local de copes madrileny Honky Tonk, del qual apareixen nombrosos càrrecs d'entorn dels 50 euros.

El directiu també apareix com a habitual en la compra d'entrades per a espectacles en plataformes d'Internet i dels Cines Verdi, segons les despeses carregades a la targeta opaca.

Pel que fa als restaurants, les despeses tampoc eren molt espectaculars i sempre es repeteixen els mateixos establiments, la majoria italians i orientals on l'exdirector general pagava amb la seva targeta opaca comptes de no més de 40 euros. Destaca una despesa de més de 200 euros en el famós Diverxo l'abril del 2010.

Les despeses més elevades són les referides a viatges i estades en hotels de luxe o spa balnearis, entre les quals hi ha les carregades a l'agència ECI --com la de 4.665 euros carregat el 23 de novembre del 2005 o la de 7.817 euros reflectida un any després.

El mes de novembre era l'elegit per l'exdirectiu per fer més càrrecs a la seva targeta "black", tant en compres per targeta com en disposicions en efectiu.

En el capítol del luxe apareixen tres compres destacades: dos a Loewe per valor de 1.084 i 1.375 euros a l'octubre del 2005 i un altre per valor de 92 euros a una botiga Lacoste. De joieria, la documentació només reflecteix una despesa feta per Sánchez Barcoj per valor de 1.719 euros a l'establiment Pagoda Badia el 8 d'abril del 2009.

El directiu va tornar a Bankia a començament de juliol del 2014 les despeses sense justificar de les seves targetes de crèdit després que l'entitat li reclamés un total de 90.879,24.

MATÍAS AMAT: 10.000 EUROS EN UNA JOIERIA

Per la seva banda, l'exdirector general del BFA, matriu de Bankia, Matías Amat, va utilitzar la seva 'targeta B' per abonar 10.000 euros a la Joieria Durán, situada al barri de Salamanca de Madrid, l'abril de l'any 2009, segons consta en la documentació enviada al jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu, que investiga els pagaments.

Amat va utilitzar aquest mitjà per efectuar compres en establiments de luxe durant el mes d'abril de diferents anys. Així, va pagar uns altres 3.550 euros en una altra joieria de luxe madrilenya, Suárez, el 2005, i va gastar 4.860 en articles de Tiffany's i Pomellato el 2010.

L'home de confiança de l'expresident de Caja Madrid, Miguel Blesa, era, a més, un assidu d'altres botigues d'alt estànding com Loewe, Hermes, Chopard o Luis Vuitton, on va comprar en més de mitja dotzena d'ocasions.

Va sufragar amb la seva targeta altres dispendis com el lloguer d'una embarcació d'esbarjo, compres de material de golf, articles de pelleteria i antiguitats. També consten en els extractes nombrosos bitllets d'avió i viatges. El més car d'aquests desplaçaments ascendeix a més de 20.000 euros pagats el desembre del 2009 a l'agència Catai Viatges.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés