Publicat 13/02/2014 12:38

VidaCaixa va obtenir un benefici de 420 milions el 2013, un 46,8% menys

Sede de VidaCaixa
EUROPA PRESS

BARCELONA, 13 febr. (EUROPA PRESS) -

VidaCaixa va obtenir un benefici net consolidat de 420,1 milions d'euros l'any passat, un 46,8% menys perquè el 2012 hi va haver operacions extraordinàries --l'acord de reassegurança amb Berkshire Hathaway per uns 600 milions.

El resultat recurrent va ser de 328,3 milions, un 3,1% menys, segons ha informat aquest dijous en roda de premsa el grup assegurador de La Caixa, que ha superat els 50.000 milions en recursos gestionats, un 14,1% més que en l'exercici anterior.

Ha tancat l'any amb 3,58 milions de clients, un 14,1% més, i el volum de primes i aportacions va créixer un 10,3% el 2013, comercialitzant 6.648,8 milions d'euros en assegurances de vida i plans de pensions.

Va reforçar el lideratge en previsió social complementària a Espanya amb un avanç de la quota de mercat en primes d'assegurances de vida des del 19,5% el 2012 fins al 20,9% a finals del 2013; i el marge de solvència es va situar en 3.833,9 milions, cosa que comporta una ràtio de solvència de 2,5 vegades per sobre del nivell exigit legalment.

La cartera de vida-risc individual que es va reassegurar a Berkshire Hathaway el 2012, que tenia un valor d'uns 80 milions, podrà generar beneficis addicionals a VidaCaixa des del 2017, segons els càlculs que es desprenen de l'acord inicial, i l'any passat VidaCaixa va tornar a captar nou negoci en aquest segment.

A més, el 50% que VidaCaixa té de SegurCaixa Adeslas va evolucionar bé el 2013, ja que el seu resultat --encara per presentar-- va experimentar "una millora de dos dígits importants"; l'any passat va aportar 50 milions, i aquest any serà bastant més, segons el conseller delegat de VidaCaixa, Tomás Muniesa.

FUTUR DE LES PENSIONS

Muniesa augura que el sistema de pensions a Espanya evolucionarà cap a un model sostenible a llarg termini, i que el futur passa per l'augment del pes de les asseguradores privades en previsió d'estalvi per a la vellesa: "Tindrem la pensió pública que ens puguem pagar com a país".

El director general, Antonio Trueba, ha assenyalat que el 2013 va ser el primer any des de la reforma fiscal del 2007 en què van pujar les aportacions a plans de pensions, la qual cosa pot ser un "primer signe que potser alguna cosa està canviant".

VidaCaixa assumeix actualment el pagament del voltant del 27% de les pensions privades d'Espanya, segons dades d'Icea i Inverco, i el 2013 va registrar un creixement significatiu (de fins al doble) en rendes vitalícies i PIAs, cosa que Trueba atribueix al debat avivat l'any passat sobre el futur de les pensions.

OBSTACLES NORMATIUS

Com a efectes de la crisi, Trueba ha assenyalat que l'any passat van registrar 21.000 rescats de clients aturats que necessitaven els estalvis que guardaven per a la vellesa, i ha lamentat que el negoci d'empreses "està patint bastant" per la conjuntura i els canvis legals.

Muniesa ha afegit que la nova legislació sobre cotitzacions a la Seguretat Social que inclou les retribucions en espècie és una dificultat afegida per crear nous plans col·lectius a les empreses.

Respecte a la reforma fiscal que prepara el Govern espanyol per a aquest any, Muniesa s'ha mostrat en espera de saber els detalls per valorar-la, ja que, depenent del que inclogui, els pot afavorir, perjudicar o ser neutra.

Preguntat per si pot obrir negoci a Mèxic en aliança amb el soci de La Caixa Grup Inbursa, ha explicat que ni VidaCaixa pot fer negoci allà ni Inbursa aquí "perquè la legislació és molt diferent", com també les maneres de funcionar del sector.

Després de la reestructuració de VidaCaixa el 2013 per incorporar les assegurances de Banca Cívica, només queda pendent de resolució l'aliança d'empreses que tenia Zuric amb Caja Navarra (CAN), que està en procés d'arbitratge.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés