Publicat 26/05/2014 13:36

Rodríguez (Podemos) utilitzarà l'escó per "donar veu a la gent", aconseguir transparència i eliminar privilegis

CADIS, 26 maig (EUROPA PRESS) -

La número dos de Podemos, Teresa Rodríguez, una dels cinc integrants de la llista que han aconseguit un escó al Parlament europeu després de les eleccions d'aquest diumenge, ha assegurat que volen "ser l'altaveu en les institucions de la gent que des de baix està resolent des dels problemes quotidians generats per la crisi", dotar d'"ètica i transparència" a la institucionalitat europea i acabar amb els privilegis que propicien que "la casta política es a banda dels seus representats".

Aquesta gaditana de 32 anys i professora de Secundària de professió ha explicat a Europa Press que l'organització esperava "un reconeixement" a les urnes i que els resultats fossin "positius", a causa sobretot de la situació que es viu a causa dels "duríssims" efectes de la crisi i perquè existeix un "enorme desafecte cap a les organitzacions polítiques tradicionals".

Davant d'aquesta doble realitat, entén que Podemos ha tingut la capacitat de "generar il·lusió" i de "servir d'eina perquè la gent entengui que pot participar en política en primera persona" sense necessitat d'una "pertinença concreta" i d'"arrossegar una motxilla com passa en la majoria d'organitzacions polítiques".

Considera que els resultats electorals "diuen més coses", com el fet que PP i PSOE no hagin obtingut "ni el 50%" dels vots, el que els dóna pistes que "estem assistint al principi del final del bipartidisme" i que van "en el bon camí".

En qualsevol cas, subratlla que els queda "molt per recórrer", ja que com a organització no han complert "ni de bon tros" el seu objectiu, que és "conformar un marc ampli, un front ciutadà i popular per acabar amb el bipartidisme i establir governs valents que estiguin a l'altura de la circumstàncies, que siguin lleials a la gent i no a la Troica i al poder econòmic i financer".

Explica que no volen ser "un partit més" i ocupar un nou espai a l'arc electoral, sinó "continuar obrint les bases del projecte per sota. Volem ser una eina del poder obert, popular i ciutadà i ser, des de baix, des de la gent i espais oberts a la participació, els qui acabem amb la dictadura del bipartidisme", insisteix.

DEMOCRÀCIA I CONTROL CIUTADÀ

Pel que fa a la seva tasca al Parlament Europeu, explica que el seu primer front serà "denunciar el fet que la institucionalitat europea està marcada per la falta de democràcia i control ciutadà", i també "servir de veu" a la gent que porta set anys posant "solucions en el concret" als problemes de la crisi, que han estat "parant desnonaments, defensant la sanitat i l'educació públiques o en contra dels acomiadaments massius en les empreses que ha provocat la reforma laboral".

D'altra banda, volen "denunciar qüestions que han de veure amb l'ètica política". En aquest sentit, entenen que "no és correcte que un eurodiputat cobri 8.000 euros, que estigui aforat, que tingui una pensió vitalícia o que viatge per sistema en Business. En definitiva, que les seves condicions de vida siguin radicalment diferents a les dels seus representats".

ELS EURODIPUTATS DE PODEMOS COBRARAN 1.900 EUROS I NO 8.000

Així, començaran "aplicant-ho a nosaltres mateixos i després ho exigirem per a tot l'Europarlament". Així, el salari dels eurodiputats de Podemos "no superarà mai els 1.900 euros", i en el seu cas concret cobrarà "el mateix que cobrava abans".

La idea és limitar els sous perquè siguin "el més semblant possible al de la mitjana del conjunt de representats". Alhora, defensaran la necessitat d'introduir "fórmules de control democràtic en la representació del públic" i encaminades a eliminar una sèrie de privilegis que entenen que "no li són atribuïbles a un eurodiputat 'per se'".

Pel que fa a la part del salari a la qual renunciaran els eurodiputats de Podemos, explica que hauran de "decidir col·lectivament" a què es destinen, però seran en tot cas per a "causes socials en la línia dels objectius del projecte". Sobre aquesta qüestió, afegeix que "sempre serà públic" perquè la seva idea és publicar "absolutament tots els comptes" del partit.

Al camí que tenen per davant, volen seguir "com fins ara" i no finançar-se amb préstecs bancaris, ja que això seria "incoherent" amb el seu discurs que "estem governats per la dictadura del poder financer".

Finalment, subratlla que el seu objectiu és "recuperar l'ètica política i la sobirania del poble", per la qual cosa no es "conformen" amb aquests resultats electorals, sinó que volen "obrir una bretxa per la qual es coli molta més gent" i ser "una eina per a la unitat de la gent" que acabi posant final a "la dictadura del bipartidisme".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés