BARCELONA, 26 May. (EUROPA PRESS) -
La segona edició de La Convenció de Cuines Centrals, que es farà aquest dijous al recinte Gran Via de Fira de Barcelona, tindrà les ponències de 25 experts en restauració social, un sector responsable d'alimentar diàriament col·lectius com pacients ingressats en hospitals, els nens de menjadors escolars i les persones de la tercera edat que viuen en residències.
L'esdeveniment ja ha registrat aforament complet i té prop de 300 persones acreditades interessades a escoltar les ponències del president de l'Associació Espanyola d'Hostaleria Hospitalària, José Luis Lánez, o el responsable de l'Àrea de gestió de projectes de Nutrició Sense Fronteres, Raimon Milà, segons ha informat l'organització en un comunicat.
A més, a l'espai dedicat a menjadors escolars es debatrà sobre la importància d'una dieta sana i equilibrada que incorpori aliments ecològics i de proximitat, i també es presentaran els resultats de l'estudi 'Vaiame' de vigilància i control dels al·lèrgens en els menjadors escolars de Barcelona.
El sector de la restauració col·lectiva mou un volum de negoci anual de 4.000 milions d'euros, dels quals un 46% correspon a la restauració subcontractada, i la facturació va en augment, ja que segons un estudi publicat per DBK el febrer, el volum de negoci dels sectors d'hotels i hospitals privats està creixent a un ritme del 5%.
La jornada està dedicada a la restauració col·lectiva i està coorganitzada pel Saló Hostelco, la revista en línia restauracioncolectiva.com i té la col·laboració tècnica de l'Associació per al Desenvolupament Tecnològic de l'Hostaleria (Anta).
El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona