Publicado 28/10/2015 11:42

Una vintena de restauradors del Jussà aprenen tècniques de cuina innovadores per aplicar a les receptes tradicionals

L'objectiu és donar a les ofertes gastronòmiques dels restauradors un valor afegit en termes de modernitat

L'Ajuntament de Tremp, dins el projecte Al Teu Gust, està realitzant un seminari de cuina per a cuiners del Pallars Jussà. Una vintena de participants treballen sobre receptes tradicionals incorporant tècniques de cuina més innovadores. Mariano Gonzalvo, cuiner professor, ha explicat que l'objectiu del curs és donar a les ofertes gastronòmiques dels restauradors un valor afegit en termes de modernitat, sense que perdin l'essència. Gonzalvo, un cop finalitzat el curs, visitarà als participants a les seves cuines per veure si apliquen les tècniques a les seves receptes i valorar-ne el resultat. La temàtica del curs s'ha programat per les necessitats formatives de cuina moderna que s'han detectat.Aquest és el tercer d'un total de quatre seminaris programats. El primer va servir per assentar les bases de la cuina tradicional. El segon seminari va mostrar com elaborar postres. I el curs que queda pendent per fer treballarà la creativitat a la cuina i la improvisació a l'hora de fer receptes.Tatin d'ànec, crema de formatge de cabra i salsa de vi, i girella ben trencada són els plats que Gonzalvo ha ensenyat a elaborat als participants durant el segon taller del seminari.El projecte Al teu gust, aliments del Pallars, l'any 2013, va iniciar un programa de suport als restauradors de la comarca amb l'objectiu de conèixer la seva realitat i elaborar conjuntament un pla de treball que els fes més competitius.Fruit del treball conjunt i del debat, va sorgir una proposta en forma de seminaris professionalitzadors que es van començar a impartir l'any 2014 i que ara continuen amb aquesta el seminari sobre cuina moderna.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés