Actualizado 02/10/2015 13:11

La verema de la DO Pla de Bages arriba al final amb un 15% menys producció però amb un raïm de qualitat "excel·lent"

Les varietats primerenques han produït menys quilos degut a la forta calor dels mesos de primavera i estiu

Sant Salvador de Guardiola (ACN).-

Els viticultors de la Denominació d'Origen Pla de Bages encaren els últims dies de la verema amb unes xifres de producció semblants a l'últim any, amb una reducció del 15% respecte la mitjana. Tot i així, creuen que la qualitat del raïm és "excel·lent" perquè, tot i que va fer molta calor durant el mes de juliol, "la planta ho ha aguantat bé", segons Quim Fargas, un dels viticultors de la DO bagenca. Un dels motius de la reducció de la producció són les altes temperatures dels mesos de primavera i estiu, que han afectat sobretot les varietats primerenques. Al celler Fargas-Fargas, al municipi de Sant Salvador de Guardiola, queden entre dues i tres jornades per acabar la verema d'aquest any.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés