Actualizado 03/06/2015 13:46

La UdL, considerada la segona institució científica més influent del món en recerca sobre alimentació

Agencia Catalana de Noticias
ACN

Segons un informe de Thomson Reuters sobre les publicacions a Web of Science

Lleida (ACN).-

La Universitat de Lleida (UdL) és la segona institució científica més influent del món pel que fa a ciència i tecnologia dels aliments, segons l'estudi elaborat per Thomson Reuters sobre l'estat de la innovació al 2015. Aquesta companyia, propietària de la prestigiosa Web of Science, un servei en línia d'informació científica amb 36 milions de registres de més de 230 disciplines, situa la universitat lleidatana només per sota de la University of British Columbia, al Canadà. L'informe destaca que els investigadors de la UdL han publicat 565 articles sobre ciència i tecnologia dels aliments entre els anys 2004 i 2014.L'informe 'The future is open. 2015 State of Innovation' que s'acaba de publicar destaca que els investigadors de la UdL han publicat 565 articles sobre ciència i tecnologia dels aliments entre 2004 i 2014. L'impacte de les cites, és a dir quantes vegades es fa referència a les publicacions respecte a la mitjana d'aquesta àrea, és d'1.81. En el cas de la University of British Columbia, es comptabilitzen 400 articles, amb un impacte de les cites d'1.99. En tercer lloc trobem la Universitat estatal de Dakota del Sud, als Estats Units, amb 317 articles i un impacte de 1.79.

En el cas de la Universitat de Lleida, la majoria de les publicacions d'aquest àmbit són resultat del treball de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA), tot i que també n'hi ha alguns de la Facultat de Medicina. Són recerques al voltant d'àmbits com ara la tecnologia dels aliments, agronomia i producció animal, segons ha explicat el vicerector de Recerca de la UdL, Jaume Puy. L'informe destaca investigacions sobre la qualitat microbiològica dels aliments frescos, verdures i germinats en establiments al detall, o els canvis en l'oli d'oliva verge durant el seu emmagatzematge.

A banda del sector d'aliments i begudes, 'The future is open. 2015 State of Innovation' analitza altres indústries com ara l'aeroespacial, la biotecnologia, l'automoció, la cosmètica, les tecnologies de la informació o les farmacèutiques.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés