Actualizado 01/10/2015 16:49

Temporada Alta programa66 propostes d'autoria catalana i manté l'aposta per a promocionar joves dramaturgs

L'itinerari teatral del festival comptarà amb el 5è torneig de lectura en directe, la 2a jornada d'escriptura i la 2a trobada de diàlegs breus

Barcelona (ACN).-

La 24a edició de Temporada Alta, que se celebrarà del 2 d'octubre al 8 de desembre, impulsa la dramatúrgia catalana amb 66 propostes d'autors nacionals que mesclen el teatre de text amb altres àmbits, com ara la dansa o el circ. Enguany, l'itinerari teatral del festival presenta la 5a edició del Torneig de Dramatúrgia Catalana, la 2a edició de la Setmana de la Dramatúrgia i la 2a edició de la trobada de diàlegs breus Llibràlegs. El coordinador de la Setmana de la Dramatúrgia, Jordi Casanovas, ha observat que el públic s'interessa cada vegada més pels muntatges d'autors catalans, ja que a partir del 2012 l'afluència supera el 51%, mentre que abans fluctuava entre el 30% i el 50%.Tal i com ha explicat el director de Temporada Alta, Salvador Sunyer, el 5è Torneig de Dramatúrgia enfrontarà de forma cordial a vuit dramaturgs catalans en quatre combats, dues semifinals i una gran final, on dos actors representaran cadascun dels textos davant del públic, qui escollirà als guanyadors. Els actors participants d'enguany són Aleix Aguilà, Gemma Brió, Clàudia Cedó, Cristina Genebat, Ramon Madaula, Sergi Pompermayer, Alberto Ramos i Estel Solé.

La 2a edició Setmana de la Dramatúrgia està organitzada per l'associació de dramaturgs Barcelona Playwrights sota la coordinació de Jordi Casanovas i pretén incentivar l'escriptura teatral, tot "buscant noves fórmules dramatúrgiques", tal i com ha destacat Casanovas. Enguany, a més d'apostar pel teatre biogràfic, aquest espai tractarà d'aplicar tècniques de venda habituals al món audiovisual a l'àmbit del teatre, com és el cas del "pitching", ha explicat el coordinador d'aquesta setmana.

El director de la 2a edició de Llibràlegs, Jordi Prat i Coll, ha explicat que un Llibràleg és una conversa entre dos personatges i entre llibres, amb una durada màxima de 12 minuts, on ha d'intervenir un noi i una noia, en aquest cas Albert Ausellé i Mireia Piferrer. Així, les biblioteques de Girona s'obrin al públic per què assisteixin com a observadors de la conversa, a més d'oferir en préstec la col·lecció d'obres dels autors d'aquesta 2a edició: Albert Arribas, Llàtzer Garcia, Marc Rosich i Victòria Szpunberg.

El festival impulsa el teatre apropant al públic autors nacionals i internacionals, tant als ja consolidats com als joves dramaturgs, a més de recolzar produccions i coproduccions, moltes d'elles d'autors catalans com ara 'Patetisme il·lustrat' (Carles Santos), Andrei Rublev - Una panicografia (Societat Doctor Alonso) o L'empestat (Jordi Oriol i Xavier Alberti), entre d'altres.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés