Publicado 28/11/2014 17:39

Ruiz-Geli anuncia que es troba en condicions d'iniciar la primera fase de les obres dela Bulli Foundation

L'arquitecte redactor del projecte assegura que ja es disposa dels permisos necessaris i la llicència d'obres

Roses (ACN).-

Enric Ruiz-Geli, l'arquitecte redactor del projecte Bulli Foundation a la Cala Montjoi de Roses (Alt Empordà), ha anunciat aquest dijous que aviat començarà la primera fase de les obres de la instal·lació, ja que disposen dels permisos necessaris i la llicència d'obres, i que aquest és el desig de Ferran Adrià. Ruiz-Geli, ha fet aquestes declaracions en el marc del debat tècnic que ha organitzat la Taula de l'Enginyeria de les comarques gironines a la seu del CETIG. Les obres podrien començar al gener i fan referència al projecte d'ampliació del 20% sobre la superfície actual del complex.Les obres que podrien començar properament fan referència al projecte d'ampliació del 20% sobre la superfície actual. El maig del 2013 ja es va donar la llicència d'obres per a aquest projecte. Aquestes obres poden ser compatibles al projecte de llei -en tràmit- que declara Elbulli1846 com a projecte d'interès públic. Un cop s'aprovi aquest pas, es podria iniciar la segona fase de les obres. 

Ruiz-Geli ha fet una exposició tècnica del projecte per començar el debat i després hi ha hagut la intervenció de Marta Ball-llosera, ambientòloga de IAEDEN-Salvem l'Empordà. A continuació hi ha hagut la taula rodona en la que també hi ha participat Raúl Bastida, ornitòleg i educador ambiental de DEPANA, moderada per Narcís Bartina, secretari de la Taula d'Enginyeria de les comarques gironines i degà del Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Girona.

El projecte de la Fundació El Bulli de Ferran Adrià se situarà a la cala Montjoi de Roses (Girona), dins del parc natural del cap de Creus. Amb l'objectiu de mimetitzar-se amb el paisatge i emplaçat en un terreny amb un desnivell de 15 metres, el disseny preveu la rehabilitació de l'edifici original del restaurant, part del qual serà enderrocat, i la construcció d'un nou equipament, que majoritàriament estarà sota terra.

Amb una superfície total de gairebé 5.200 metres quadrats, les noves instal·lacions acolliran galeries expositives, un centre d'investigació i formació en cuina d'avantguarda que oferirà sopars 20 dies a l'any i una residència per a alguns membres de l'equip creatiu.

El nou complex gastronòmic aprofitarà la ventilació natural i les energies microeòlica, fotovoltaica i geotèrmica. Està previst que la construcció estigui finalitzada el 2016.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés