Actualizado 02/10/2015 19:01

Una quarantena de persones entrenen la veu a la 3a edició de la Jornada de la Salut dels Músics i les arts escèniques

Les activitats s'ha realitzat a les instal·lacions de la UManresa i anaven dirigides als professionals que utilitzen la veu com a eina de treball

Manresa (ACN).-

La 3a edició de la Jornada de la Salut dels Músics i les arts escèniques ha aplegat 44 persones a les instal·lacions de la UManresa. L'activitat anava dirigida a tots aquells professionals que utilitzen la seva veu com a eina de treball i tots ells han pogut conèixer algunes tècniques per prevenir problemes de salut vocals. La cantant Nina ha sigut una de les encarregades d'impartir un dels tallers de la jornada. Per altra banda, també s'ha donat a conèixer la primera unitat de veu de la Catalunya Central, un equip professional de la CU+ especialitzat en la prevenció, el diagnòstic i el tractament de les patologies de la veu, i integrat per un otorinolaringòleg, logopedes i un fisioterapeuta.Aquesta tercera edició de la jornada ha posat èmfasi en la salut vocal de tots aquells professionals que utilitzen la veu com a mitjà d'expressió cantada. Tot i així, també s'han inclòs altres professionals que també fan un ús intensiu de la veu, encara que no sigui des del punt de vista artístic, com mestres, locutors i periodistes. La cantant Nina, ha realitzat una classe de pilates per fer un entrenament integrat de cos i veu. Per altra banda, Betlem Gomila, directora de projectes de la Fundació Ciència i Art de l'Institut de Fisiologia i Medicina de l'Art, ha tractat com transformar la por escènica en potencial dalt de l'escenari.

Nova Unitat de Veu a la CU+

La tercera edició de les jornades també ha servit per donar a conèixer una nova Unitat de Veu de la CU+. Es tracta de la primera unitat especialitzada en veu parlada i cantada de la Catalunya Central i està liderada per un equip professional multidisciplinari i especialitzat tant en la prevenció, com en el diagnòstic i el tractament de patologies de la veu. Aquesta nova unitat s'adreça, especialment, a totes aquelles persones que utilitzen la veu de forma professional, com mestres, comunicadors, comercials, telefonistes o cantants professionals o amateurs.

Per posar en marxa la Unitat de la Veu, la CU+ ha incorporat un estroboscopi als equipaments que ja disposava al servei de la logopèdia, com la cabina de veu i el programari informàtic específic. A banda de la diagnosi i els tractaments, la Unitat de la Veu vol treballar també la prevenció amb programes a mida per perfeccionar i millorar la tècnica vocal i evitar alteracions. A més de les consultes específiques, els professionals també oferiran formació a professionals de la veu, logopedes i col·laboracions amb serveis de prevenció de riscos laborals que permetin prevenir i detectar de forma precoç les alteracions de la veu en l'àmbit laboral.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés