Publicado 26/11/2015 18:07

Es presenta la primera guia de restaurants sense gluten de Barcelona certificats per l’Associació de Celíacs

Són 41 establiments distribuïts per la ciutat que ofereixen una carta totalment apta per a aquest col·lectiu

ACN

Barcelona.-L’Associació de Celíacs de Catalunya ha presentat aquest dijous 'Sense gluten', la primera guia de restaurants de Barcelona que segueixen els protocols de restauració sense aquest component alimentari dissenyats per l’equip tècnic de l'entitat. Això significa que tots els àpats que s’elaboren a la cuina de la quarantena de restaurants que en formen part són totalment aptes per a celíacs. La certificació que atorga aquesta associació té caràcter anual i, per renovar-la, cal superar els controls periòdics que realitzen els seus tècnics. Així se certifica que tot l’equip del restaurant, tant a l’interior de la cuina com a la sala, coneix i aplica els protocols de seguretat alimentària de l’Associació.

L'entitat alerta que tot i que es facin servir matèries primeres sense gluten, la contaminació creuada (que pot aparèixer, per exemple, quan els plats sense gluten s’elaboren amb els mateixos estris de cuina que la resta de plats) pot implicar que l’àpat elaborat superi els nivells de gluten aptes per a una persona celíaca o intolerant. De forma prèvia a l’elaboració d’aquesta guia, el Gremi i l’Associació van celebrar una sessió formativa conjunta dirigida als restauradors de la ciutat.A hores d’ara s’estima que la celiaquia afecta 1 de cada 100 habitants. Al conjunt d’Europa la xifra de celíacs superaria els 5 milions. Es calcula que a Catalunya n'hi hauria uns 75.000, tot i que estan diagnosticats entre el 12 i el 15%. A Barcelona hi viurien uns 16.000 celíacs, únicament 2.000 dels quals haurien estat diagnosticats.La guia 'Sense gluten' recull 41 restaurants -alguns dels quals amb diversos locals- distribuïts arreu de la capital catalana i reflecteix la diversitat i la qualitat de la gastronomia barcelonina.La guia està impulsada pel Gremi de Restauració de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona. Compta amb el suport i la revisió tècnica de l’Associació de Celíacs de Catalunya i amb el patrocini de Solán de Cabras.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés