Publicado 29/05/2015 05:28

Més de 145.800 persones grans o dependents es beneficien de la teleassistència a la demarcació de Barcelona

La Diputació de Barcelona, l'Ajuntament de la capitat catalana i la Creu Roja seran presents a FiraGran 2015, el Saló de la Gent Gran de Catalunya

Barcelona (ACN).-

Més de 145.800 persones grans o dependents es beneficien actualment a la demarcació de Barcelona -excepte la capital catalana- del servei de teleassistència, segons ha indicat la Diputació de Barcelona. La Diputació ofereix aquest servei, en col·laboració amb 310 municipis de la demarcació, i en són usuàries 64.400 persones. L'Ajuntament de Barcelona és qui gestiona a la capital catalana aquest servei, que també presten algunes entitats, com Creu Roja. La teleassistència municipal suma 74.756 usuaris i en el cas de la teleassistència domiciliària de la Creu Roja se'n beneficien 6.727 usuaris. Les tres organitzacions seran presents, del 4 al 7 de juny, a FiraGran 2015.La Diputació de Barcelona, l'Ajuntament de Barcelona i la Creu Roja donaran a conèixer les novetats dels seus programes de teleassistència en els estands informatius que instal·laran a FiraGran 2015, el Saló de la Gent Gran de Catalunya, que enguany arriba a la 17a edició i que se celebrarà a les Drassanes Reials de la capital catalana.

Totes les persones que fan ús del servei de teleassistència al domicili compten amb un penjoll amb un botó vermell, que en cas d'emergència poden pitjar per connectar directament amb els centres d'atenció respectius, que donen una resposta immediata als usuaris i, en cas necessari, mobilitzen unitats mòbils d'emergències que es desplacen a casa seva.

En els darrers anys, aquest programa que ofereixen la Diputació i l'Ajuntament de Barcelona, com a servei públic, han incorporat nous dispositius que permeten actuar en cas de perill a la llar dels usuaris, com detectors de gas o foc, de manera que es pugui assistir la urgència ràpidament.

També s'ofereixen detectors de mobilitat, que disparen una alarma en cas que el dispositiu adverteixi que la persona porta hores sense moure's o que no obre la porta o la nevera durant dies, i d'altres dispositius per a les persones amb dificultats de parla i oïda.

A través d'aquest servei, la Diputació de Barcelona ha instal·lat 5.150 dispositius tecnològics per a la detecció de fum i caigudes, i l'Ajuntament de Barcelona, 2.427. També s'han començat a posar en marxa dispositius d'assistència fora de la llar.

La Diputació de Barcelona, conjuntament amb 310 ajuntaments de la demarcació -tots, excepte el de la capital catalana-, destina 10,5 MEUR l'any per a aquest programa. Durant l'any 2014 es van gestionar des del Centre d'Atenció del Servei Local de Teleassistència de la Diputació de Barcelona 3.355.254 trucades. A través d'equips d'intervenció domiciliària es van dur a terme un total de 107.362 visites al llarg de l'any passat.

L'Ajuntament de Barcelona inverteix cada any 10,2 milions en aquest servei, que s'ofereix gratuïtament a les persones usuàries. En aquest cas, la teleassistència municipal té 74.756 usuaris, i ha comptabilitzat 56.393 trucades rebudes al mes i 1.876 visites mensuals al domicili.

Per la seva banda, la teleassistència domiciliària de la Creu Roja, que enguany commemora el 25è aniversari de la seva implantació, ja arriba a 6.727 usuaris de la demarcació de Barcelona. Des del Centre de Coordinació de la Creu Roja es van realitzar més de 9 milions de trucades i intervencions entre 2000 i 2014 vinculades amb el servei de teleassistència.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés