Actualizado 23/09/2018 06:27

L'Institut Serrallarga de Blanes dona quatre hores de classe setmanals de Batxillerat amb ràtios de 44 alumnes

Des del centre expliquen que és una situació "normal" a principi de curs, mentre que els sindicats ho consideren "un escàndol"

ACN

Blanes.-L'Institut Serrallarga de Blanes dona quatre hores de classe setmanals de Batxillerat amb una ràtio de 44 alumnes per a un sol professor. Això suposa nou estudiants més del màxim establert, que és de 35 i que excepcionalment pot arribar a 38. En concret passa en les assignatures de Llengua Catalana i Llengua Castellana. Fonts del centre consultades per l'ACN asseguren que és una situació "normal" a principi de curs, i que passa a més instituts. En canvi, els sindicats ho consideren "un escàndol" i demanen el desdoblament "immediat" en dues línies de 22 estudiants. El centre ho atribueix també a una "demanda excepcional" d'alumnes de Batxillerat de la branca científica i tecnològica, i recorda que la resta d'assignatures ja estan desdoblades. De fet, els estudiants fan tres hores setmanals de català i tres de castellà, una de les quals amb grups separats, però les altres dues amb un de sol de 44..

L'increment d'alumnes que arriben a la secundària ha fet trontollar les ràtios a les aules, fins al punt que aquest inici de curs l'Institut Serrallarga de Blanes ha vist com havia d'impartir quatre hores de classe a la setmana, amb 44 estudiants per a un sol professor. Es tracta d'una xifra molt per sobre de l'estipulada per part d'Ensenyament, i això ha fet que els sindicats posessin el crit al cel. El portaveu d'USTEC a les comarques gironines, Xavier Díez, lamenta la "mala previsió" que ha fet el departament en aquest aspecte."Entenem que sigui difícil calcular a P3 perquè només tens tres anys per preveure-ho, però a batxillerat i la ESO n'han tingut setze", lamenta Díez, que ha demanat que es creïn dues línies el més aviat possible. "La setmana que ve ja hi hauria d'haver dos grups de 22 en aquest institut", ha reblat.Ensenyament deixa clar que "no és generalitzat" i que es tracta d'un tema "organitzatiu" del centre. De fet, l'institut explica que van fer una oferta de 77 places de Batxillerat, 35 per línia, més l'increment del 10%, i per tant es mouen "dins de la legalitat". A més, asseguren que la mateixa situació que viu el centre selvatà passa també molts altres a principis de curs.Els sindicats, però, lamenten aquesta situació i alerten que si no es prenen accions "clares i ràpides" pot haver-hi casos molt similars els propers anys. I és que cal recordar que està previst un increment d'alumnes a la secundària durant els següents cursos.Díez explica que per els docents "és molt complicat" donar classe amb ràtios tant altes. "Al final et trobes que has de deixar la manera innovadora de treballar i t'obliguen a agafar de nou el llibre per poder fer seguir tota l'aula", ha reblat.En aquest sentit, Díez ha posat d'exemple la millora en l'idioma anglès. "El departament va tenir la bona idea de desdoblar alumnes i s'ha pogut treballar molt millor", assenyala.Més oferta de ciclesPer poder donar resposta a aquesta situació els sindicats proposen una major oferta en els cicles formatius de grau superior i de grau mitjà. Segons expliquen, d'aquesta manera hi hauria molts alumnes que no tenen clar si volen anar a la universitat o no, a buscar una sortida que els motivés més.Des dels centres també alerten que l'increment d'alumnes pot generar problemes als quatre cursos obligatoris de la ESO, on les ràtios són més baixes, de 30 i excepcionalment de 33.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés