Publicado 30/05/2019 19:54

Les famílies sense plaa pública de P3 assignada demanen més 'bolets' per poder garantir escola de proximitat

Agencia Catalana de Noticias
ACN

La plataforma d'afectats reclama una solució pels 131 nens que no han entrat en cap opció escollida

ACN

Barcelona.-La plataforma Proeducació Pública i de Proximitat ha demanat al Consorci d'Educació de Barcelona que obri més grups addicionals a les escoles amb més demanda per solucionar al problema de les 131 famílies que no han estat assignades a cap escola pública escollida en la preinscripció. Segons han explicat els portaveus de les plataformes de diferents districtes, els augments de rtio i els bolets anunciats pel Consorci no han solucionat la situació i per aix aposten per més 'bolets'. Des de la plataforma, Sara Tolosa, ha criticat també el tracte que reben ara de l'administració que els dona només cinc dies per poder decidir en quina escola porten els fills, més lluny de casa i sense possibilitat de visitar-les.

Per les famílies els augments de rtio afecten la qualitat del sistema ja que l'administració no hi posa recursos, i en canvi, un bolet garanteix una millor atenció als alumnes. Demanen també, que els bolets es posin a les escoles més demandades. Les famílies consideren que el Consorci ha resolt en part el problema per no entenen algunes de les decisions. Posen en qüestió per exemple, el grup addicional a l'escola Fort Pienc de l'Eixample que, en aquesta segona assignació, només s'han ocupat vuit places i per tant, segons les famílies, el criteri exposat per l'administració de ser una escola molt demandada en segona i tercera opció, no és veritat. Per aix , l'acusen de manca de transparncia. Defensen que si les famílies han escollit escola pública i de proximitat, 'per fer una ciutat més sostenible', cal que l'administració els ho garanteixi. Per aix, la plataforma veu que el problema és 'estructural' i 'sistmic' i demanen solucions per poder-hi fer front amb perspectiva i no trobar-se amb el mateix problema quan, d'aquí a nou anys, entrin a fer la Secundria. Per aquest curs, les famílies preveuen que 135 nens i nenes no tindran plaa a 1r d'ESO de proximitat, una problemtica 'assentada'. Entre les reivindicacions de la plataforma també s'hi inclou que es pugui assignar un mentor a les escoles de baixa demanda, per poder fer projectes educatius atractius, que es controli la matrícula viva, i que en barris amb problemes d'orografia, hi hagi un criteri d'hiperproximitat. Les famílies, que s'ha mostrat contrries a algunes de les afirmacions que es van fer a la roda de premsa d'aquest dimecres al Consorci, continuen organitzades i han convocat una mobilització per aquest cap de setmana.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés