Actualizado 10/12/2014 09:56

L'AMTU es converteix en una associació dedicada a la mobilitat en tot l'àmbit català

El president de l'entitat, Joan Mora, qualifica de "transcendental" el canvi d'estatuts per "sortir de la regió metropolitana"

Martorell (ACN).-

L'Agrupació de Municipis amb Transport Urbà (AMTU) ha aprovat aquest dimarts un canvi d'estatuts per convertir-se en una associació dedicada a la mobilitat en l'àmbit català i oferir servei i assistència tècnica a tots els ens locals. El president de l'AMTU, Joan Mora, ha qualificat el canvi d'estatuts de "transcendental" per "sortir de la regió metropolitana". En el marc de la 15a assemblea general, a Martorell, l'entitat també ha aprovat un pressupost de 611.632 euros per al 2015, el més alt de la seva història, per donar resposta a una forma de funcionar reorientada a la "nova època". L'entitat manté la sigla però passa a anomenar-se Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà.L'assemblea general de l'AMTU ha aprovat un canvi dels estatuts de l'entitat amb la voluntat de prestar servei en àmbit català i per facilitar l'adhesió de tots els municipis de Catalunya. Una de les principals modificacions consisteix en la revisió de les quotes perquè els municipis que no reben diners del contracte programa també es puguin beneficiar dels serveis i se sentin representats en els temes de mobilitat de l'administració.

El president de l'AMTU i alcalde de Mataró, Joan Mora, ha destacat que aquest canvi d'estatuts és un "pas endavant" i "un canvi de paradigma" ja que "avui podem aixoplugar el cent per cent dels municipis catalans". "Farem una feina d'expandir-nos parlant amb tots els ajuntament de Catalunya per oferir-los els serveis en mobilitat", ha afirmat Mora, que ha avançat que es troben en "converses" amb la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM) per "concentrar" l'expertesa en mobilitat "en lloc de multiplicar esforços". Mora també ha assenyalat que cal repensar la mobilitat de forma "global" i ha destacat alguns dels reptes que hi ha sobre la taula, com el transport a la carta, la T-Mobilitat i el nou paradigma que genera la bicicleta a la ciutat.

Un conveni amb la Diputació de Barcelona de 75.000 euros anuals per quatre anys

L'assemblea general també ha aprovat un conveni amb la Diputació de Barcelona que suposarà uns ingressos extra de 75.000 euros anuals durant quatre anys per a la realització d'estudis i projectes de mutu interès. En virtut d'aquest conveni, l'AMTU adjudicarà tots els estudis conjunts amb la Diputació.

Pel que fa als comptes per a l'exercici 2015, el pressupost de l'AMTU pujarà a 611.632,74 euros, el més alt de la seva història, mentre que el del 2014 ha estat de 518.633,39 euros. El pressupost es destina en gran part a la realització d'estudis i projectes de mobilitat, gràcies també a l'aportació extra provinent del conveni amb la Diputació de Barcelona. Els comptes per a l'any vinent recullen l'esforç realitzat per contenir la despesa amb l'estalvi i millora de diversos serveis.

Per altra banda, durant l'Assemblea s'ha donat compte de temes com l'adhesió dels ajuntaments de Vallromanes i Canovelles (Vallès Oriental) a l'AMTU; el conveni de l'associació amb l'UPC per a la realització de projectes i estudis; la participació de l'AMTU a la Fundació del Cercle d'Infraestructures; l'anunci de nova integració tarifària d'Osona, Berguedà i Ripollès i s'han donat detalls del projecte de la futura publicació d'una revista de l'AMTU especialitzada en temes de mobilitat que es farà arribar a tots els ajuntaments, entre d'altres qüestions. El president de la Diputació de Barcelona i alcalde amfitrió aquest dimarts, Salvador Esteve, ha clausurat l'assemblea.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés