Actualizado 15/12/2014 17:46

L'Ajuntament de Lleida construirà un ascensor al Dipòsit del Pla de l'Aigua

Agencia Catalana de Noticias
ACN

La Comissió d'Urbanisme de la Paeria també dóna llum verda a la licitació per urgència de la reconstrucció del pont del Bou de Sucs

Lleida (ACN).-

L'Ajuntament de Lleida construirà un ascensor al Dipòsit del Pla de l'Aigua, en el marc del Pla de Foment Territorial del Turisme del Centre Històric. Aquest dilluns, la Comissió d'Urbanisme de l'Ajuntament de Lleida ha donat llum verda a la licitació anticipada d'aquest projecte, que compta amb un pressupost d'uns 120.000 euros i que completarà aquest espai turístic i visitable situat al barri antic de la ciutat. Altrament, la Comissió d'Urbanisme de la Paeria ha aprovat licitar per via d'urgència la reconstrucció del pont del Bou sobre la Clamor Amarga, situat a la carretera que uneix Sucs (Segrià) i Vensilló (Llitera), que va quedar destruït per les darreres pluges.El Dipòsit del Pla de l'Aigua està ubicat sota la plaça del Dipòsit i actualment només s'hi pot accedir a través d'unes escales, amb la qual cosa la construcció d'un ascensor ha de permetre garantir la seguretat i l'accessibilitat a tothom. En aquest sentit, l'ascensor connectarà el vestíbul de l'edifici pel qual s'accedeix fins a la base del dipòsit i també s'instal·larà un itinerari, segons ha explicat la primera tinenta d'alcalde i responsable d'Urbanisme de la Paeria, Marta Camps.   

El Dipòsit de l'Aigua de Lleida va ser construït el 1784 amb l'objectiu d'abastir d'aigua potable la ciutat, per tal de superar les deficiències de la Lleida medieval i combatre les epidèmies. L'aigua que l'omplia provenia del canal de Pinyana i es distribuïa a la població mitjançant cinc fonts monumentals. És un edifici de grans dimensions, construït amb 25 pilastres de pedra i amb una capacitat de 9 milions de litres d'aigua. Actualment és el centre d'interpretació de l'aigua potable i forma part de l'oferta turística i cultural de la ciutat.   

Reconstrucció del pont del Bou de Sucs

La Comissió d'Urbanisme de la Paeria també ha debatut la proposta per licitar per urgència la reconstrucció del pont del Bou de Sucs i que va quedar destruït per les pluges de finals de novembre. L'actuació, amb un pressupost d'uns 140.000 euros i un termini d'execució d'un mes, consistirà en la instal·lació d'un calaix prefabricat a la base del pont per evitar que torni a ser erosionat per l'aigua. L'Ajuntament de Lleida ha redactat un projecte per dur a terme els treballs de forma imminent, tot i que sol·licitarà un ajut a la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre. 

Convenis amb Càritas, Sícoris Club, Coral Shalom i Castellers de Lleida

En el marc de la Comissió d'Urbanisme, també s'ha donat llum verda els convenis amb Càritas, Sícors Club, Coral Shalom i Castellers de Lleida. En el primer cas, l'Ajuntament de Lleida i Càritas Diocesana de Lleida van signar  un conveni de col·laboració mitjançant el qual la Paeria amplia, fins a l'any 2034, la cessió d'ús del local del Turó de Gardeny cedit a l'entitat social.     

En relació a la resta de convenis, la Paeria va signar els convenis de cessió d'espais a l'antic Convent de Santa Clara als Castellers de Lleida -per a l'ampliació de l'espai que ja utilitzen com a seu-, l'Escola de Música Sícoris i la Coral Shalom, que tindran la seva seu en aquest equipament municipal, que també acollirà un centre de dia per a gent gran. Camps ha explicat que en aquests moments s'estan ultimant els darrers detalls del conjunt de l'obra, que es preveu que estigui finalitzada aquest mateix mes de desembre amb l'objectiu que tant les entitats com el centre dia puguin encetar la seva activitat de manera immediata.     

Concurs per a la nova discoteca de Gardeny   

Per últim, la Comissió d'Urbanisme també ha debatut l'aprovació inicial del Plec de Condicions Jurídiques, Econòmiques i Tècniques que han de regir el concurs públic per a la concessió administrativa sobre el domini públic dels terrenys al Turó de Gardeny per a la construcció, instal·lació i explotació d'activitats d'oci. El nou concurs limita l'obertura de l'activitat entre l'1 de maig i el 30 de setembre i preveu una concessió de 4 anys, amb la possibilitat de prorrogar un màxim de dos anys més. El nou concessionari haurà de pagar un cànon a la Paeria no inferior a 60.000 euros.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés