Publicado 24/10/2015 20:51

El Gremi de Pastissers de Lleida utilitzarà safrà en la creació de noves especialitats de pa, panellets o coques

Els productes s'han pogut degustar en el marc de la 4a Festa de la Rosa del Safrà de Cervià de les Garrigues

El Gremi de Pastissers de Lleida utilitzarà safrà en la creació de noves especialitats de pa, panellets o coques com a estratègia per ampliar el mercat d'aquest producte. L'acord s'ha signat amb la Cooperativa "Safrà de les Garrigues" i els productes s'han pogut degustar a la 4a Festa de la Rosa del Safrà que s'ha fet aquest dissabte a Cervià de les Garrigues. Enguany es preveu arribar a una collita d'uns 12 quilos de safrà, triplicant els 4,5 quilos de la passada campanya.A la festa hi ha assistit la directora general de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), Esther Peña. Segons ha informat el Departament, la iniciativa de recuperació del conreu del safrà es va iniciar al 2007 per un grup d'emprenedors amb la constitució de la cooperativa "Safrà de les Garrigues". Al 2015 ja compten amb més de 60 socis amb la incorporació enguany de 24 nous socis i es preveu arribar a una collita d'uns 12 quilos, triplicant els 4,5 quilos de la passada campanya. Es tracta d'un conreu molt poc mecanitzat i especialitzat, per tant requereix important quantitat de mà d'obra, que de forma curosa aconsegueix un producte local de la màxima qualitat, a més de fixar persones al territori. Segons el DARP, el conreu del safrà és una interessant iniciativa de diversificació en terrenys de secà, majoritàriament ocupats per cereals i plantacions d'oliveres i fruits secs. Presenta bones expectatives de mercat, els darrers deu anys el preu del safrà s'ha més que doblat i hi ha un mercat internacional obert i uns potencials notables per substituir importacions amb una oferta comercial que doni valor a la producció pròpia.Per això el Departament, s'ofereix per recolzar aquesta iniciativa potenciant diferents factors que el facin créixer de forma sostenible. Per exemple, cercar les vies per poder diferenciar el producte i per a donar-lo a conèixer arreu; oferir els serveis d'anàlisi i de control que es precisin per donar garantia de la qualitat; impulsar des de l'IRTA o altres centres tecnològics que s'estimi els estudis precisos per assolir la millor qualitat i la millor gestió del conreu; i facilitar la informació precisa sobre les dinàmiques dels mercats d'arreu en preus i costos, així com de la comercialització local i internacional del safrà.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés