Publicado 03/02/2015 16:57

El Govern aprova noves mesures per desplegar l'administració electrònica i agilitzar els tràmits amb empreses i ciutadans

Actualment el 95% dels tràmits entre les entitats locals i la Generalitat es realitza de forma digital

Barcelona (ACN).-

El Govern ha aprovat aquest dimarts un seguit de mesures i projectes corporatius a desenvolupar aquest 2015 per continuar avançant amb el desplegament de l'administració electrònica a la Generalitat. Les mesures s'emmarquen dins del Programa de Reforma de l'Administració i tenen com a objectiu agilitar, simplificar els tràmits amb els ciutadans i amb les empreses. Actualment el 95% dels tràmits entre les entitats locals i la Generalitat es realitza de forma digital. Entre les mesures previstes per aquest any destaquen consolidar la factura i la valisa electrònica i desenvolupar el Gestor Corporatiu de Subvencions.En total, per a aquest 2015 s'han establert 40 solucions corporatives, 12 línies d'impuls i 13 projectes corporatius. Destaquen, per exemple, mesures i projectes en l'àmbit de la gestió econòmica i financera (sistema de facturació electrònica), la contractació administrativa o les plataformes de relació amb el ciutadà, comunicació i e-participació.

També destaquen la consolidació de la passarel·la de pagament o de la factura electrònica; la implantació de la Plataforma Corporativa de Gestió Documental, la valisa electrònica o la plataforma e-Catalunya per promocionar el treball col·laboratiu. Pel que fa als projectes corporatius definits, destaquen el desenvolupament del Gestor Corporatiu de Subvencions, el porta-signatura digital o el Canal InnoVació per facilitar la generació i implantació de solucions innovadores en el funcionament de l'Administració de la Generalitat.

Estalvi de temps i recursos per a l'administració i el ciutadà

Des de l'any 2012 s'ha anat avançant de forma important en el desplegament de l'administració electrònica a través de la plataforma d'interoperabilitat i mòduls comuns (PICA). El 2014 s'han fet més de 16 milions d'intercanvis d'informació entre administracions, davant dels poc més de 5,5 milions de l'any 2010.

Això ha evitat que el ciutadà hagués de presentar els certificats acreditatius corresponents davant dels organismes (Registre Civil, Agència Tributària, padrons municipals...), ja que les comprovacions de les dades s'han efectuat automàticament amb l'administració competent. A més, s'han iniciat més de 530.000 sol·licituds administratives per Internet i s'han fet més de 6 milions d'actes administratius pel canal electrònic (notificacions electròniques, pagaments en línia i avisos per SMS). El 2012 eren 1,9 milions.

També s'ha desenvolupat la Plataforma de tramitació electrònica Gencat serveis i tràmits (GSIT), de manera que el 2012 es podien fer electrònicament 454 procediments administratius, davant dels 622 procediments de 2014, cosa que suposa un increment del 37%. Cal destacar també la Plataforma de tramitació EACAT destinada a tràmits dirigits a les administracions locals. En aquest sentit, actualment més del 95% de les tramitacions entre les entitats locals i la Generalitat s'efectua electrònicament.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés