Publicado 17/09/2020 15:07

Fira de Lleida va tancar el 2019 amb un supervit de 292.632 euros

Després de descartar la Fira de Sant Miquel presencial, es decidir sobre els altres certmens en funció de la pandmia

ACN

Lleida.-Amb un supervit de 292.632 euros, Fira de Lleida va assolir al 2019 el segon millor resultat econmic de la seva histria, segons el balan presentat aquest dimecres en el marc de la reunió del Patronat de la Fundació. L'any passat es van celebrar 24 activitats, inclosos dos salons internacionals, amb la participació d'un total de 1.140 expositors i la presncia de 330.000 visitants. Segons el Patronat, aquestes xifres la situen com la segona entitat firal de Catalunya per darrere de Barcelona. Després de descartar fer una fira de Sant Miquel en format presencial, l'ens decidir respecte als futurs certmens en funció de l'evolució de la pandmia de la covid-19, buscant el consens amb els sectors implicats en cadascun.

El cmput del bienni 2018\/2019 de Fira de Lleida presenta un supervit de 168.851 euros, el que suposa el millor resultat econmic de la Institució firal per biennis (el funcionament de Fira de Lleida es comptabilitza en biennis, en els quals el dficit dels anys parells es compensa amb el supervit dels anys senars, en els quals té lloc Municiplia).La facturació del 2019 va assolir els 1,9 MEUR, amb l'esmentat benefici de 292.632 euros. L'impacte econmic sobre el territori (hoteleria, restauració, transports, comer i serveis diversos, inclosos els destinats a expositors i visitants) es calcula en uns 17,5 MEUR. El supervit, juntament amb la trajectria positiva dels darrers 12 anys, dóna a la Fira de Lleida una posició financera slida que permet afrontar amb garanties les dificultats econmiques derivades de la manca d'activitat per la pandmia de la covid-19 durant aquest 2020. L'alcalde de Lleida i president de Patronat de la Fundació Fira de Lleida, Miquel Pueyo, ha posat com a exemple la Fira de Sant Miquel, incidint en el fet que, malgrat la conjuntura adversa, s'acabi celebrant encara que no sigui de forma presencial. Segons Pueyo, el més important és mantenir la cita, fent una fira "híbrida mig virtual, mig presencial". Pueyo ha augurat que aquest model mixt és el que probablement acabaran adoptant la resta de fires agrries de l'Estat.Fira de Lleida destaca que ha fet un important esfor econmic i en recursos per adaptar-se a l'actual situació i assegura estar preparada per organitzar fires amb seguretat, d'acord amb la normativa de Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya (Procicat). En aquest sentit, han previst implementar en el moment que faci falta, un sistema capdavanter que combina l'ús de videocmeres amb la intelligncia artificial.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés