Publicado 12/12/2015 14:00

La Fira Avícola del Prat espera rebre uns 200.000 visitants

Els pollastres Pota blava estan ubicats en petits corrals i es pot veure la varietat blanca de la raça

ACN

El Prat de Llobregat .-Té una cresta de cinc o sis puntes, la cua caiguda, un posat altiu i unes potes blavoses. És el pollastre Pota blava, el protagonista de la Fira Avícola Raça Prat, que aquest any arriba a les 42ena edició. La mostra, que se celebra entre aquest divendres i diumenge, preveu rebre uns 200.000 visitants, segons han explicat des de l'Associació de criadors Raça Prat. Els pollastres estan ubicats en petits corrals i no en gàbies com en anys anteriors. La mostra també permet veure la varietat blanca del Pota blava. En total hi ha uns 170 exemplars diferents d'aquesta raça. "Hem portat el millor que tenim a les granges", expliquen els criadors.

El transit de visitants al pavelló dels pollastres era constant aquest dissabte al matí. Eren sobretot familes amb nens petits. És el cas de la Raquel Gil, que ha explicat que a la seva filla li agrada molt veure els pollastres i fer-s'hi fotografies. La Laura i el Josep també han vingut amb la seva filla. Són del Prat i hi vénen cada any, perquè a la petita li agrada la natura i el món dels animals. En Tomás Garcia es de Castella i ha vingut a visitar uns familiars al Prat. Aprofitant el viatge, s'ha apropat a la Fira perquè està interessat en el món de la fauna i de l'agricultura. "És una fira de mostra" i no per fer negoci, segons ha assenyalat la Valentina Guisado, presidenta de l'Associació de criadors Raça Prat. La Valentina ha explicat que aquest any la mostra té un millor aspecte perquè els animals estan en corrals i no en gàbies i el pavelló és "més espaiós". En total s'esperen uns 200.000 visitants, si fa no fa com l'any passat. A banda del pollastres, la gastronomia és la protagonista de la Fira. Es podran degustar 26 tapes dins el Fira Tapa Pota blava i Carxofa Prat, amb les sessions d'aquest dissabte al migdia i a la nit i d'aquest diumenge al migdia. També se celebra l'esmorzar de pagès i un Showcooking per escollir la millor tapa.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés