Publicado 01/11/2015 11:15

Els forners de Lleida venen uns 4.000 panellets de safrà i confien consolidar-lo com una nova varietat

A nivell global de vendes, el Gremi afirma que s'han complert les expectatives i s'han superat un 3% les de l'any passat

Els lleidatans han pogut tastar aquest any una nova varietat de panellets elaborada amb safrà de les Garrigues. Tot i que les varietats tradicionals de pinyons i ametlles continuen representant el gruix de les vendes, aquesta nova proposta també ha generat molta curiositat. Segons el Gremi de Forners de Lleida, s'han venut uns 4.000 panellets de safrà, una quantitat petita respecte el total però que ha satisfet els pal·ladars dels qui busquen els gustos més innovadors. El president del Gremi, Manel Llaràs, destaca que s'ha aconseguit, a més, l'objectiu de difondre aquest conreu de proximitat. Els forners de Lleida preveuen que el de safrà es consolidi com una varietat més de panellet que s'ofereixi cada any. Pel que fa a les vendes globals, el Gremi estima que a les comarques de Lleida s'arribarà als 134.000 quilos, un 3% més que l'any passat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés