Publicado 07/05/2015 05:02

Els empresaris de la Zona Hermètica estudien personar-se com a acusació particular en el 'cas Mercuri'

Veuen indicis de que la l'aprovació del pla que els obliga a traslladar-se es va fer"obeint a interessos il·legals"

Sabadell (ACN).-

L'Associació d'Empresaris de la Zona Hermètica de Sabadell i la Federació Catalana d'Activitats Recreatives Musicals (Fecasarm) estudia personar-se com a acusació particular en el 'cas Mercuri' en considerar que hi ha indicis de que l'aprovació del pla que els obliga a traslladar-se es va fer "obeint a interessos il·legals", segons un comunicat. Ambdues associacions estan estudiant aquesta possibilitat ja que se senten "víctimes i perjudicats per una operació urbanística que podria tenir la seva raó de ser en un presumpte delicte de tràfic d'influències i prevaricació". Els operaris fan referència al pla especial que regula els usos recreatius aprovat el 2011 i que posa fi a les llicències el 2016.A través d'un comunicat, expliquen que després de conèixer la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que condemna l'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos a quatre anys d'inhabilitació han sabut que "existeixen múltiples gravacions telefòniques i proves que posen de manifest l'enorme interès del senyor Manel Bustos, quan era alcalde de Sabadell, per promoure i incentivar la instal·lació d'empreses, i en definitiva, la construcció de naus al Polígon de Sant Pau de Riu Sec".

Segons estableix el pla aprovat el 2011, les llicències de les discoteques que ara estan ubicades al barri de Gràcia finalitzen el 2016 i per això es preveia el seu trasllat al polígon de Sant Pau de Riu Sec. Els empresaris volen ara que s'investigui si l'aprovació d'aquest pla va obeir a "interessos il·legals" i tenien "l'objectiu d'afavorir l'oncle de Bustos i president del Gremi de Constructors de Sabadell i Comarca, Melquiades Garrido". Recorden que el pla no només va declarar incompatible l'ús recreatiu a Gràcia sinó que a més "es proposa el trasllat de les empreses a Sant Pau de Riu Sec, comprometent-se el consistori fins i tot a impulsar, facilitar i incentivar el trasllat de les activitats a aquest polígon".

Els empresaris volen "que s'aclareixi fins a les darreres conseqüències si han estat víctimes d'una il·legalitat més de les investigades en aquest complex cas de corrupció, tràfic d'influències, prevaricació, delictes contra l'ordenació del territori i l'urbanisme, etc" i afegeixen que l'argument de que el pla respon a la voluntat d'afavorir el descans dels veïns "no resulta creïble després de tot el que s'ha vist en aquesta causa".

Pressió policial

Les dues associacions han informat que estan recopilant totes les actes policials que se'ls han aixecat entre el 2010 i el 2012 per aportar-les juntament amb l'escrit d'acusació, a fi i efecte "de posar en evidència, a través d'un altre fet indiciari, la pressió policial que varen patir durant aquests anys tendent possiblement a que anessin abandonant la Zona Hermètica i s'anessin desplaçant a la nova zona de Sant Pau de Riu Sec".

Per últim, mencionen que també hi ha unes gravacions realitzades en el marc d'una peça oberta arran d'una denúncia presentada pel propietari de varis locals de la Zona Hermètica per la "persecució" de que era víctima per part de Busos ja que asseguren que aquest "va ordenar tot un seguit d'inspeccions contra els seus locals amb l'objectiu de fer-li la vida impossible".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés