Publicado 07/04/2015 15:31

Els brots d'intoxicació alimentària es redueixen un 44,5% a Catalunya en els últims 8 anys

Agencia Catalana de Noticias
ACN

El Gremi de Restauració presenta una guia per reforçar la higiene i la seguretat en la manipulació dels aliments

Barcelona (ACN).-

Els brots d'intoxicació alimentària s'han reduït un 44,5% a Catalunya entre el 2006 i el 2014, segons dades que ha fet públiques aquest dimarts el Departament de Salut. El nombre d'afectats s'ha reduït un 64,5% en el mateix període. Amb motiu del Dia Mundial de la Salut, el Gremi de Restauració de Barcelona i la Unió d'Hosteleria i Turisme Costa Brava han presentat la Guia de Pràctiques Correctes d'Higiene als Restaurants, destinada a reforçar les condicions de seguretat en la manipulació dels aliments. El Secretari de Salut Pública, Antoni Mateu, ha assegurat que cada any hi ha 2 milions de brots de origen alimentari al món i que Catalunya és un dels llocs "més segurs del món".El secretari de Salut Pública ha dit que s'han reduït un 50% els brots de salmonel·la però que han augmentat els brots produïts pel bacteri 'campylobacter'. Per això ha recomanat evitar menjar aliments crus i seguir les normes establertes a la guia, que reforcen la feina d'higiene i seguretat.

El nombre de brots de malalties de transmissió alimentària a Catalunya es troba al voltant d'1 brot per cada 100.000 habitants, amb una mortalitat pràcticament nul·la. S'ha reduït dels 122 declarats al 2006 a 69 al 2014 i el nombre d'afectats ha passat de 1.721 a 610 en el mateix període. Això suposa una reducció del 44,5% en el nombre de brots i un 64,5% en el nombre d'afectats. L'any 2014 l'aliment implicat amb més freqüència en els brots ha estat el peix/marisc, present en gairebé un 40% dels episodis.

El president del Gremi de Restauració de Barcelona, Pere Chias, ha afirmat que aquesta guia ha de ser "la bíblia del nostre sector". Per la seva banda, Violant Blanco, de l'Associació d'Hosteleria i Turisme Costa Brava, ha assegurat que aquesta guia s'ha de convertir en una eina de consulta contínua per poder millorar els nivells de seguretat, el servei i l'oferta a la cuina.

Durant la presentació, Carles Gaig, propietari, director i xef del Restaurant Gaig, i Ada Parellada, restauradora del Restaurant Semproniana, han fet una demostració de les males pràctiques a la cuina i han remarcat la importància de fer la feina en les millors condicions de seguretat i higiene.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés